Adalar Belediyesi’nden Adalılara Emlak Vergisi M2 birim fiyatı kazığı!

Adalar Belediyesi’nden Adalılara Emlak Vergisi M2 birim fiyatı kazığı!
Yayınlama: 08.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin 2022 yılı Emlak Vergisine esas M2 birim fiyatlarında bazı yerlerde yüzde yüzün üstünde artışa gitmesi, CHP’li Adalar Belediyesinin 6 okundan biri olan Halkçılık ilkesini unutmuş olduğunu bize gösteriyor.

Adalar’da Emlak Vergisi mükelleflerinin 2022 yılından itibaren ödeyeceği Emlak Vergisi tutarlarının bazı yerlerde %100’ün üzerinde artması sonucunu doğuracak işlemlerin başlangıcını teşkil eden yeni Takdir Komisyonu kararlarından bahsedelim.  Takdir Komisyonları, 2022 yılından itibaren esas alınacak arsa ve arazilere ait asgari ölçüde birim değer tespitini tamamladılar. Bu değerler, 2022 yılı Emlak Vergisi matrahının tespitinde esas alınacak; 2023, 2024 ve 2025 yıllarında bu değerler her yıl yeniden değerleme oranının yarısı kadar artırılarak uygulanacak.

Adalar Belediyesinin Mart 2020’den bu yana pandemi nedeniyle, özellikle işyeri kira geliri elde eden mülk sahiplerinin tam ve kısmi kapanma dönemlerinde, bazı aylar hiç kira geliri elde edemediklerini, bazı aylarda da yarım kira uygulamak zorunda kaldıklarını, halen de durumun normalleşemediğini dikkate almayarak fahiş fiyat arttırımı Adalıların tepkisine neden oldu. Ayrıca pandeminin etkisi ile hane halkı gelirlerinde ciddi azalma olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

Binalar için vergi değeri; bina metrekare normal inşaat maliyetleri ile Takdir Komisyonlarınca hesaplanan arsa veya arsa payı değerleri de dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Emlak vergi değerleri ilgili belediyelerce, takdir komisyonları tarafından takdir olunan birim değerler dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Adalar’daki emlak değerlerindeki bu artışın aynı şekilde Emlak Vergisi’ne de yansıyacağı aşikardır!

Önümüzdeki 4 yıl boyunca Adalar’da uygulanacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdir işlemleri tamamlanarak, Takdir Komisyonu kararları 30.06.2021 tarihinde muhtarlıklarda askıya çıkartıldı. Sahibi bulunduğunuz arsanın veya arazinin asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerini, gayrimenkulünüzün bulunduğu muhtarlığa giderek öğrenebilirsiniz. Fahiş matrah takdiri için takdir komisyonu kararları aleyhine 30 gün içinde vergi mahkemelerinde dava açmanız gerekmektedir. Dava açılmaz ise takdir edilen değerler kesinleşecektir.

İlgili Haber

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.