Adalar Belediyesi’nden skandal bir uygulama daha!

Adalar Belediyesi’nden skandal bir uygulama daha!
Yayınlama: 16.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

1992 yılından beri Büyükada Saat Meydanı’ndaki (21 ada 2 parsel) de bulunan dükkanı kiracı olarak işleten Zekai Boralıların vefat etmesi üzerine, önceki sene birahane ruhsatı olan dükkanın ruhsatı Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik tarafından restoran ruhsatına çevrilen yer ile ilgili Zekai Boralılar’ın kızı Yağmur Boralılar Kural, kanuni hakları gereği 6 ay zarfında başvurması gereken başvurusunu erken kullanarak 30 yıldır işlettikleri iş yeri ruhsatını kendi üzerine geçirmek için gerekli evrakları hazırlayarak ruhsat intibakı için Adalar Belediyesine başvurmuştu.

Adalar Belediyesi'nden skandal bir uygulama daha!

Adalar Belediyesi ruhsatı iptal etti!

Yağmur Boralılar Kural’ın ruhsat intibakı başvurusuna Avcılar Belediyesi’nden bu alengirli işler için ithal edilen Ruhsat ve aynı zamanda Mali Hizmetler Müdürü Songül Özdemir, mirasçılarının ruhsat intibakı için başvuruda bulunduğunu ancak mal sahibinin kira kontratını yenilemediğini belediyeye gelip beyan ettiğini, bu sebeple ruhsat intibakı yapılmadığını belirten bir yazı ile ilk okul talebesinin bile kaleme almayacağı bir cevap vermiş.

Öncelikle Adalar Belediyesi Ruhsat ve Mali Hizmetler Müdürü Songül Özdemir’in Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in talimatıyla böyle bir yazı kaleme alması görevi kötüye kullanmaktır. Her ne şartla olursa olsun, ruhsat sabinin ölümü üzerine varislerin 6 ay içinde belediyeye başvurarak ruhsatı üzerine alması için ruhsat intibakı yapması gerekiyor. Normalde ruhsat işlemleri 3 ay içinde tamamlanır ancak ölüm halinde 6 ay süresi var. 6 ay içinde ruhsat intibakı yapılır. Nasıl ruhsat alındıysa üzerindeki isim değişir, intibak hakkı mirasçısına verilir, aynı ruhsat geçerlidir.

Bu olay verasetle ilgili bir konu. TC vatandaşı öldüğü andan itibaren vefat edenin tüm varlıkları, tüm kazanımları mirasçısına otomatik olarak geçer, Miras Kanunuyla ilgili bir konu, mal sahibinin kiracı ile bir sorunu varsa gider mahkemeye. Aralarındaki sorun belediyeyi ilgilendirmez.

Adalar Belediyesinin yazdığı cevabi yazısında, tehdit var, görevi kötüye kullanmak var, görev ve memuriyeti, karşı tarafı, vatandaşı ve işletme sahibini yıldırmaya dair bir hakkın tecavüzü var. Ruhsat mirasçıların hakkı. Sen belediye olarak mal sahibiyle kiracı arasına giremezsin ancak belediye olarak şunu yapabilirsin; Bu ruhsat 20 mt2, sen bu yerin önüne masa, sandalye koyamazsın, ben sana bu işgali vermiyorum, geç dükkanın içinde çalış arkadaş dersin.

Adalılar, kiracınızı çıkartmak için Adalar Belediyesine başvurun!

Hiçbir belediye mal sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa karışamaz böyle bir yetkisi yok. Kiracı mal sahibi anlaşmazlığı seni ilgilendirmez. Giderler mahkemeye ne hesapları varsa görürler. Ancak burada Adalar Belediyesi Ruhsat ve Mali Hizmetler Müdürü Songül Özdemir, Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in talimatıyla yazdığı yazıyla olaya müdahil olmuş. Ruhsat ve mali Hizmetler Müdürü Songül Özdemir bu saatten itibaren Adalar İlçesi’ndeki tüm kira kontratlarını Adalar Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü’ne bildirmek zorunda. 

Ey Adalılar, eğer evden kiracı çıkartmak istiyorsanız Adalar Belediyesi’nden Engin Çelik ve Songül Özdemir’i arayacaksınız. Çünkü bu arkadaşlar kendilerini mahkeme yerine koymuşlar. Tahliye davalarına bu ikili bakıyor! Adalar Kaymakamlığının bu yazıyı ihbar kabul edip Songül Özdemir ve bu emri ona veren Engin çelik hakkında en kısa zamanda soruşturma açması gerekiyor!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.