Adalar Belediyesi’ne By Lock operasyonu

Adalar Belediyesi’ne By Lock operasyonu
Yayınlama: 23.10.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Adalar Belediyesine önceki hafta yapılan bir operasyon ile By Lock kullandığı belirlenen H.G. gözaltına alındı.

Adalar Belediyesi'ne By Lock operasyonu

Adalar Belediyesine önceki hafta yapılan bir operasyon ile By Lock kullandığı belirlenen H.G. gözaltına alındı. Uzun bir müddet satın alma memurluğunda bulunan ve uhdesinde satın alma müdürlüğü kadrosunda olmasına rağmen Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan H.G Terör Örgütü FETO’nun kripto mesajlaşma uygulaması olan By Lock’u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Dört gün boyunca gözaltında sorgulanan H.G daha sonra serbest bırakıldı. H.G’nin izne çıktığı belirtiliyor. H.G’nin serbest bırakılması dikkat çekti. Çünkü sıradan birisi bu uygulamayı kullanamıyor. By Lock uygulanmasını kullanabilmek için merkezden bir şifre alınması gerekiyor. Bu şifreyi de sadece örgüt üyelerine veriliyor…

Yargıtay noktayı koydu : Bylock örgüt üyeliğinin delilidir- Fetö/PDY Silahlı terör örgütüdür !

Karar içeriğine göre : 1- ByLock iletişim sisteminin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanılması amacıyla oluşturulmuş ve münhasıran bu suç örgütünün mensupları tarafından kullanılmakta olan bir ağ olduğunun somut delillere dayanması nedeniyle, bu ağa dahil olan sanıkların ağ içinde başka bir kişi ile görüşme yapmış olması da gerekmez.

ByLock iletişim sistemi, yukarıda açıklanan somut delillerle kanıtlandığı üzere, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanmaları amacıyla oluşturulan ve münhasıran bu suç örgütünün bir kısım mensupları tarafından kullanılan bir ağ olması nedeniyle; örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanıldığının, her türlü şüpheden uzak, kesin kanaata ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır. Keza yine kararda zikredildiği üzere FETÖ/PDY küresel güçlerin stratejik hedeflerini gerçekleştirmek üzerine kurulan bir maşa olarak; Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türkiye Devletini ve varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini yıkmak ve daha sonra ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş bir terör örgütüdür. … Sayfa 77’de …., 3713 sayılı Kanunun 1.maddesinde tanımlanan, amaca ulaşmak için silah başta olmak üzere her türlü cebir ve şiddeti araç olarak kullanan 5237 sayılı TCK’nın 314/1-2 maddesi kapsamında silahlı bir terör örgütü olduğu anlaşılmıştır.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı “ByLock”a ilişkin de şunları kaydetmişti:

“ByLock ile ilgili terör örgütü olmaya yeterli delil olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin verdiği karar var. Bugünlerde Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bu kararı, temyiz incelemesi sonucu karara bağlayacak. Bu kararın önemi, ByLock’un terör örgütü mensuplarının kullandığı, terör örgütü üyesi olmaya yeter bir delil anlamında nitelik ihtiva eden karar söz konusu…”  ifadesini kullanmıştı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.