Adalar Belediyesi’nin borcu 300 MİLYON’a yaklaştı! Sözde değil özde “şeffaflık”

Adalar Belediyesi’nin borcu 300 MİLYON’a yaklaştı! Sözde değil özde “şeffaflık”
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin Mayıs ayı ilk meclis toplantısı, 2009 yılında yardımcısı olduğu CHP’nin eski başkanı Mustafa Farsakoğlu’ndan öğrendiklerini uygulamaya çalışan Ali Ercan Akpolat tarafından Kınalıada’da yapıldı. Belediyenin borcu 300 MİLYON’a yakınmış. Adalar tarihinin en yüksek borcu. Bu borcun bir bölümü kamu borcu, diğerleri özelmiş.

Adaların diğer mahallelerinde de toplantılar yapılacak. Toplantılar yaz aylarında halkın da katılımıyla çeşitli yerlerde yapılıyor. Halk, toplantılara katılıp sorunları, gördükleri eksiklikeri vb. yöneticilere bildiriyor.

Yılardır toplantılarda bu sorunlar yöneticilere soruluyor. Yöneticiler sanki bu sorunları ilk defa duyar gibi dinliyor, cevap veriyor, sonra halk iyi niyetiyle tekrar soruyor, yöneticiler cevap veriyor, sonra , sonra…

Yeri gelmişken bu sorunların biride şezloglar. Şezlonglar bildiğiniz gibi kaldırıldı. Herkes şezlogların Adalar Belediyesi tarafından kaldırıldığını biliyor ancak işin gerçeği şezlonglar Adalar Kaymakamı Abdurrahman İnan tarafından kaldırtıldı. Sayın Kaymakam ile tanışma fırsatımız olmadı. Ben cezaevinde iken görevine başlamış. Gördüğüm kadarıyla görevini yapmaya çalışan biri. Böyle devam etmesi dileğiyle, yeri gelmişken şezlong konusuna bir açıklama getireyim dedim.

‘Şeffafız’, ‘halkın içindeyiz’, ‘halkla birlikteyiz’, ‘kendi başımıza karar vermek istemiyoruz’, ‘halkın istekleri doğrultusunda hareket edeceğiz’, ‘Halka soracağız’ gibi lafları çok duyduğumuz için bu eylemlerin göz boyamaktan öteye geçmeyeceğini bir kere daha göreceğiz.

Madem şeffafsın, belediyenin borcu 300 MİLYON’a yakınmış, ada tarihinin en yüksek borcu, başkan yardımcısı açıkladı. Yapacağınız ilk işin hesap verilebilirlik, şeffaflık ilkesi gereği eski yönetimin borçlarını halkın göreceği bir yere asmanız, asın ki bizde söylediklerinize inanalım. Asamayacaklarını adım gibi biliyorum. Çünkü herkesin birbirine açıkları var! Bu işler halkla başlıyor daha sonra halk bir kenara bırakılıp akçeli işlere dönülüyor! Yanılmak umuduyla…

Kınalıada’daki meclis toplantısının video görüntülerini gönderdi kaynaklarımız. Sabırla izledim. Vatandaşın sorduğu sorunları yanıtlıyor Akpolat, sanki sorunları ilk defa duyar gibi tepki verip cevaplar veriyor. Şöyle yaparım, böyle yaparım, orası şu kuruma ait, burası şu kuruma ait, bizle ilgisi yok, bende rahatsızım, kanunları bilirim! Yardımcısı olduğu eski başkan Farsakoğlu’ndan gördüklerini uygulayıp topu taça atan davranışlar.

Sayın Akpolat; Bu sorunlar yıllardır devam ederken siz neredeydiniz?

Adalar CHP İlçe Teşkilatında bir çok mevkide görevde idiniz yani konuların birebir içinde idiniz ki, bir önceki yönetiminin de ilçe başkanısınız, grup başkanısınız. CHP tüzüğüne göre sizin olduğunuz mevki Adalar Belediye Başkanlığı’ndan daha yüksek bir mevki. Neden çözmediniz halkın size sorduğu sorunları vaya çözmeye çalıştığınız da engellendiniz mi? Açıklama yaparsanız seviniriz.

Başkan yardımcısı 300 MİLYON’a yakın borcu açıklamak için bile başkanın gözünün içine bakıyor. Başkan Akpolat yardımcısına diyor ki; “şeffafız açıkla” Şeffaflık mikrofona açıklamak ile olmuyor Sayın Başkan.

Borcun niteliği, kulanıldığı yer ve durumu nedir? Borcu yapanların kamu zararına sebep olup olmadığının, olmuş ise ne gibi bir adli işlem başlatıldığının açıklanması? Bu borç yükünden nasıl kurtarılıp yeniden daha fazla borçlanmadan çıkmak için nasıl bir proje geliştirdiniz?

    Sonuç olarak, Kamu zararına sebep olanlar, belediyeyi zarara uğratanlar, vatandaşla dalga geçer gibi ‘oh olsun’ deyip yeni yönetimle kol kola yürümeye devam ediyor. Bu borca da sebep olan kamu çalışanları ödül veririlir gibi halen görev yerlerinde..! Platon’un sözüyle yazıyı bitirelim. ‘Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır.’

    Bir Yorum Yazın

    Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.