Akpolat’ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldırmakmış!

Akpolat’ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldırmakmış!
Yayınlama: 14.04.2024
Düzenleme: 20.04.2024 12:58
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, ilk icraatı olarak Kınalıada’da bulunan Tören Alanı ve Atatürk Büstü’nü kaldırmak olacakmış. Yeri yanlışmış!

Bir internet dergisine verdiği röportajda şeffaf belediyecilikten bahseden Akpolat: ” Şeffaf, katılımcı, bütün kesimlerin katıldığı bir belediyecilik anlayışını ben oturtacağım. Daha önce de söylemiştim; kurul seçimleri yapıldıktan sonraki ilk meclis toplantımızı halkın katılımına açık bir şekilde meydanda yapacağız. Kınalıada’dan başlayacağız ve sonrasında sırayla diğer adalarda da her ay meclis toplantılarımızı organize edeceğiz ve yaz ayları boyunca meydanlarda olacak bu toplantılar. Buradaki amacımız bir karar alırken yalnız başımıza almak istemiyoruz. Mesela örnek vereyim Kınalıada’da Atatürk büstünün yerinin çok yanlış olduğu söyleniyor. ” dedi.

Yapılan bazı hizmetlerin manevi değeri vardır. Bilmeyen, anlamayan için bu hizmetlerin değeri anlaşılmaz. Manevi değerlerin neler olduğunu anlayabilmek için manevi kavramının ne olduğunu anlamak gerekir! Burası bir kamu kuruluşunun yaptığı bir yer değil, insanların emeği ve katkılarıyla yapılan bir yer. Kimisi çimentosunu, kimisi demirini, kimisi emeğini, kimisi parasını, kimisi taşını, toprağını taşıyarak yapılmıştır Kınalıada Tören Alanı ve Atatürk büstü.

Akpolat’ın Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle oturduğu koltuktaki ilk icraatına gelirsek sanki Adaların bütün sorunları bitmiş, tek sorun kendisine göre Kınalıada Tören Alanı ve Atatürk Büst’ü. Yeri yanlışmış! Bunu söyleyenler alanı işgal edenler olmasın? Bunu söyleyenler deniz otobüslerinin iskelesini satın alan TURYOL olmasın? Tören Alanı için başka planlarınız mı var? Birilerine peşkeş mi çekeceksiniz? Burayı kaldımak gibi bir yanlışa düşeceğinize alana çöken şahısları temizlemek daha doğru değil mi? Sanki Kınalıada çok büyük bir ada, bir çok tören alanı olacak müsait yer var!

Yoksa eski başkan daha doğrusu seni başkan yardımcısı iken kovan Mustafa Farsakoğlu’nun izinden mi gidiyorsun? Hani Farsakoğlu ve sen 2009 yılında göreve geldiğinizde ilk icraatınız Kınalıada Taşocakları’nda yapılacak olan spor kompleksini katledip alanı moloz ve çöp dökme alanına çevirmiştiniz! Şimdi de tören alanına mı diktiniz gözünüzü?

Tören alanı 1978 yılında çoğu aramızdan ayrılan çok değerli Adalıların gece gündüz çalışması, cebinden paralar verilmesiyle yapıldı. Sokak aralarında törenler düzenleniyordu. Hiç bir yetkili bura ile bir yardımda, tasarrufta bulunmadı. Atatürk Anıtı Ada Gazetesi ve Kınalıadalıların emeği, alın teri dökülerek yapıldı.

Ada Gazetesinin 1978 yılındadaki sayısında rahmetli Hikmet Abanoz şöyle demiş: “Yapımına başlanan Atatürk Anıtı’nın açılışı 29-10-1978 pazar günü yapılacak. 55 yıldan beri hiçbir yetkilinin yapılması için en ufak bir girişimde bile bulunmadığı Anıt’ın ADA gazetesi tarafından gerçekleştirilmesi Kınalıada Halkı arasında coşku ile karşılandı. Ve kollarını sıvayan Kınalıada halkı anıtın yapılmasına katıldı, malzemesini verdi.” Ve şimdi sen burayı kaldıracağım diyorsun.

Atalarımız, çok büyük anlam taşıyan sözlerle, bize doğru düşünüp doğru konuşmamızı tavsiye etmişler. Bin düşün, bir söyle, demişler mesela…

Şimdi burada katkıları olanları aşağıda yayınlıyorum. Birçok unuttuğumuz isim de vardır. Emeği geçen adalıları görüp söylediklerinden utanıp yüzün mü kızaracak yoksa Platon’nu haklı mı çıkaracaksın bilemiyorum? Ne demiş Platon: ‘Akıllı konuşur, çünkü söylemek istedikleri vardır. Aptal konuşur, çünkü kendisinin bir şeyler söylemek zorunda olduğunu sanır’

Akpolat'ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldımakmış!
Akpolat'ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldımakmış!
Akpolat'ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldımakmış!
Akpolat'ın ilk icraati Kınalıada Tören Alanını ve Atatürk büstünü kaldırmakmış!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.