Adalar Belediyesi’nin çöp rezaleti ulusal basında!

Adalar Belediyesi’nin çöp rezaleti ulusal basında!
Yayınlama: 23.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar’daki çöp toplama sorunu ulusal basında konu edildi. ATV ve A Haber dün yaptığı haberle Büyükada’daki toplanmayan çöp görüntülerini ekranlara taşıdı.

Adalar’daki temizlik sorunları ulusal basında konu edildi. ATV ve A Haber dün Büyükada’dan gerçekleştirdiği yayınla Adalar’daki çöp görüntülerini ekranlarına taşıdı. Yayında, Büyükada’nın çeşitli yerlerinden çöplerle dolu sokakların kötü görüntüleri ekranlara yansıdı. Adalılar ise verdiği röportajlarda durumu eleştirdi. Küçük bir çocuğun çöplerden oyun oynayamıyoruz demesi Adalar’daki durumu gözler önüne serdi.

Adalar Belediyesi'nin çöp rezaleti!

Adalar’da çöp toplama ve temizlik işleri Adalar Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ise hakkında türlü iddialar bulunan Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’e bağlı. Engin Çelik’in ise görevini yapmak yerine Adalar’da inşaat yasağı olmasına rağmen adanın her tarafında bulunan inşaat atıklarını takip ederek atıkların sahiplerini zabıtayla bulup durdurması yerine oturup toplantılar yapması ve bu inşaatlara illegal yollarda izin vermesi, kendi şahsi çıkarları için makamını kullanması Adaların neden bu hale geldiğini bize anlatıyor.

Bunun örneği ise ATV ve A Haber’in yayınladığı görüntülerde mevcut. Yayının en başında görüntülerde Büyükada’da M.Ç’ye ait olduğu öne sürülen ve 30 MİLYON TL’den satışa çıktığı belirtilen yan yana iki binadan çıktığı iddia edilen inşaat atıkları görülüyor. İnşaattaki çalışmalar hala devam ediyor olması, inşaat yasağında nasıl çalışmaya devam ediliyor sorusunu akıllara getirdi. Adalar Belediyesi’ne mahalle sakinleri tarafından defalarca şikayet edilmesine rağmen Engin Çelik’in ne uğruna buraya izin verdiği merak konusu oldu.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Adalar Belediye Başkan yardımcısı Engin Çelik’e sormak lazım, ulusal basının çektiği bu görüntülerden hiç mi suratın kızarmıyor?, Çöpü toplamamanın altında başka sebepler mi var?, 29 Geçici İşçi alımı teklifine Adalar Belediyesinin mali durumu sebebiyle çekimser kalıp bakanlığa sorulsun diyen meclis üyelerini mi baskı altına almak istiyorsun? İBB, CHP’de değil mi? Madem adaya hizmet etmeyi beceremiyorsun neden İBB’den destek istemiyorsun? Mahalle sakinleri tarafından defalarca şikayet edilen M.Ç’ye ait olduğu öne sürülen inşaata ne uğruna izin veriyorsun? Sadece burası değil tüm Adalar’da devam eden inşaatlara ne uğruna izin veriyorsun? İnşaat yasağı sizin için bir anlam ifade etmiyor mu?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.