Adalar Belediyesinin skandal şirketi!

Adalar Belediyesinin skandal şirketi!
Yayınlama: 14.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

696 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereğince, Münhasıran (sadece personel alımı) personel çalıştırılmak üzere kurulan Adalar Belediyesi Personel Limited şirketi, 2019 yerel seçimlerinden sonra bu şirkete müdür olarak atanan, kendisi de Adalar esnafından olan Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik tarafından, (herhangi bir meclis kararı veya İçişleri Bakanlığı izni olmadan) 696 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde başka iş yapamaz denmesine rağmen faaliyet alanı ..4 ekim 2019 .. tarihli ticaret sicil gazetesinde yayınlanmış ve ilk olarak 2019 yazında bu değişiklikten yararlanarak şu an ihaleye konu (Vakıflar 2.bölge Müdürlüğü ihale etti) kıyısı da hazine ye ait yeri işletti.

Adalar Belediyesinin skandal şirketi!

2021 yılı sonunda bu defa yine Burgazada esnafından olan (Vedat Milor olayından tanıdığımız) Adalar Belediyesinin Kesin Hesabına red oyu veren, bir zamanlar CHP’nin muhalif meclis üyesi Fatma Bucak’ın ne olduysa şirket müdürlüğüne getirilmesinden sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü bahse konu plajı ihale ediyor ve yeni müdür Fatma Bucak ihaleye şirket adına iştirak edip aylık 198 bin liraya ihaleyi alıyor.

Kamu adına soruyoruz

1-Kurulduğu günden bu yana işçilerin vergi ve sigortasını  ödemeyen Adalar Belediyesi Limited Şirketi, ihaleye sözleşme sırasında ödediği kesin teminatı nereden buldu?

2-Bütçe içi işletmesi varken ve 2010 yılından beri faal olan bu plajı bütçe içi işletme ile işletirken ne oldu da esnaf meclis üyeleri şirkete müdür olunca personel limited şirketine devretti?

3-Halk yararına ihaleye girdiğini söyleyen şirket yetkilisi Fatma Bucak Vakıflar Bölge Müdürlüğüne aylık 198 bin lira ödeyebilmek için plaja kaç lira giriş ücreti alacak. Tüm ücret tarifeleri meclisten geçtiğine göre bu işe meclis ne diyecek?

4-696 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre sadece personel çalıştırmak üzere kurulan Adalar Belediyesi Personel Limited Şirketinin, usulsüz faaliyet alanı değişikliği sebebiyle İçişleri Bakanlığınca soruşturulduğu doğru mudur?

5- Kira bedelinin düzenli ödenememesi sebebiyle veya başka sebeplerle şirket hesaplarına haciz gelmesi durumunda Adalar Belediyesinin toplam personelinin 2/3 ünü oluşturan taşeron personelin maaşlarının ödenmesi tehlikeye girmeyecek mi?

6-2020 yılında  Adalar Belediye Meclisi’nde krize ve CHP’li meclis üyelerinin ayrışmasına sebep olan plajdaki kaçak işletmelere ruhsat verilmesi teklifi red edilen ama buna rağmen bu işletmelere ruhsat vererek legal hale getiren ve bunu ‘inisiyatif kullanarak verdim’ diyen Başkan Yardımcısı Engin Çelik, neden şimdi 198 bin lira gibi fahiş fiyata plaj kiralıyor?

Şükrü ABANOZ

Adalar Belediyesinin skandal şirketi!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Erkek Fatma neden Fatoş oldu? diyorduk ki!
    Şimdi anladık !!!!!