Adalar CHP’nin önemli ismi istifa etti!

Adalar CHP’nin önemli ismi istifa etti!
Yayınlama: 30.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli isimlerinden Uluç Said Yurtduru, CHP’den istifa etti. Yurtduru, bir dönem Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Adalar İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Adalar CHP'nin önemli ismi istifa etti!

İstifa tek taraflı yapılan bir eylem. Kabul edilmesi gerekmiyor. Siyasi unsurlar böyle kararlar alabilmekte ve bu kararlara da saygı duyulması gerekiyor. Tabi siyasiler bunca emek verdiği partisinden umduğunu bulamayınca veya siyasi görüşüne ters giden bazı olaylar oluşmuşsa istifa edip bunu siyasi bir eyleme dönüştürebiliyorlar. Bunu da normal karşılamak gerekiyor. Kısacası istifa E-Devletten sesiz sedası yapılabilir. Sayın başkan bilmiyorsa buradan hatırlatalım.

Sayın Yurtduru’nun istifa mektubunu CHP yönetimine göndermiş, aldığımız bilgilere göre. Önemli bir kayıp olduğunu altını çizelim. Sayın Yurtduru Adalar’da CHP’ye her zaman emek vermiş bir siyasi. Yalnız istifa mektubunda bazı bölümlerindeki açıklamalarını anlayamadık.

Bu konulara girelim çünkü Adalar İlçesi’ne CHP içinde önemli bir ismin böyle açıklamalar yapmasının irdelenmesi gerekiyor

Sayın Yurtduru istifa mektubunun içinde “ Geldiğimiz noktada, belediye seçimleri listesine iyi niyet ile önerdiğim (sadece bir kişi) arkadaşımızın yanlış davranışlarıyla doğru bir öneri yapmadığımın bilincine vardım” diyor Sayın Yurtduru…

Öncelikli olarak inceleyeceğimiz bu ‘sadece bir kişi’ kim?

Sayın Yurtduru’dan siyasi ağırlığı sebebiyle bu ‘bir kişinin’ ismini açıklamasını beklerdik.

Bu ‘bir kişi’ kim?

Şimdi bu olabilecek ‘bir kişiyi’ inceleyelim…

Sayın Yurtduru mimar. Yani Adalar Belediyesiyle bir takım ticari işleri var. Benim şahsi görüşüm, bu ticari işleri bozulduğu için böyle bir tepki verdi sanırsam. Tarafıma gelen bilgilere dayanarak böyle bir kanaata vardım.

Peki Yurtduru’yu bu kadar kızdıracak, çok sevdiği partisinden istifaya kadar götürecek, ticari işlerini sekteye uğratacak kim var şu an belediye yönetiminde?

Yurtduru, tutup Adalar Belediyesi’ndeki memurlara kızıp partisinden istifa edecek değil! Üst düzey yöneticilere kızmış belli…

İki kişi karşımıza çıkıyor.

  1. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül
  2. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü çok da incelemeye gerek yok. Bu arkadaş sevgilisiyle gönül eğlendirmeye devam ediyor. Adalar, belediye çok da umurunda değil! Kısacası çok dikkate alınacak biri değil. Çünkü Adalar Belediyesini şu an kendisi yönetmiyor!

Peki Adalar Belediyesini kim yönetiyor?

Bunun için ikinci sıradaki şahsı incelememiz gerekiyor.

Yani Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik…

Evet, Adalar Belediyesini başkan yardımcısı Engin Çelik yönetiyor! Bunu Adalar’da sağır sultan bile biliyor. Adalar’da ne kadar alengirli iş varsa altından çıkan, adı Adalar’da yüzdeci ye çıkan Engin Çelik! Adalar’da ne kadar yasadışı plaj, restoran vs. ruhsat veren, sıkışınca işine geleni iptal eden, insanlardan bunu karşılığında bir takım kazançlar sağlayan, belediyenin şu anki duruma düşmesinin baş sorumlusu Engin Çelik.

Bu arkadaşın artık hani derler ya ‘ar damarı çatlamış’. Öyle ki; Heybeliadalı sınıf arkadaşımın bir tarihi eser binada yaptığı daha sonra belediye tarafından bir takım usulsüzlükler var diye durdurduğu, 850 BİN TL ceza kesilip savcılığa suç duyurusunda bulunulan sınıf arkadaşımdan 80 BİN Dolar istenmesi. Ayrıca arkadaşımın kendi deyimiyle imar müdürünün hesabına bir miktar para gönderdiği ve makbuzunun da kendisinde olduğu. Defalarca şahsıma beyan etti. Bu iddialar doğru ise bu paralar arkadaşımdan neden istendi? İmar müdürünün hesabına neden para gönderildi? Bunu muhataplarına sormak lazım. Konuyu daha sonra etraflıca inceleyeceğiz… İşte belediyedeki durum bu ve bunu gibi nice örnekler.

Peki böyle bir belediye başkan yardımcısıyla, ticaret yapan biri nasıl geçinemez. Öğle ya, her yol mevcut! Ticari unsurların isteyeceği bir tip. Peki, Sayın Yurtduru’yu bu kadar kızdıran, istifa ettiren olay ne?

Bunun cevabı Sayın Yurtduru’nun istifasında gizli…

Ne diyor Sayın Yurtduru?

Fakat son seçimden itibaren emek ve güç vererek kazandığımız belediye yönetiminin başıboş bir şekilde çalıştığını, bazı görevli kişilerin AKP artıkları ile işbirliği yaptıklarını, ayrıca insanları jurnalletip tuzağa düşürdüklerini, evine ekmek götürmek için çalışan emekçi kardeşlerimize dahi insanlık dışı davrandıklarına şahit oldum. İlçe başkanımız ve belediye başkanımız ile görüşmemizde defalarca söyledim

Kim bu AKP artıkları?

İnsanları jurnalleme ne demek?

Sayın Yurtduru’nun istifasındaki bu bölümünden yazımızın doğruluğunu anlıyoruz.

Ne diyor Sayın Yurtduru?

İlçe başkanımız ve belediye başkanımız ile görüşmemizde defalarca söyledim” yani Sayın Yurtduru, Adalar CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile görüşmüş.

Görüşmediği kim?

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik

Gerçi görüştüğü kişilerinde Engin Çelik’ten aşağı kalan bir tarafı yok!

Gelelim AKP artıklarına…

Kim bu AKP artıkları?

Gelen bilgi şu yönde… Şuan belediyede Engin Çelik’in yanında ticari iş yapan bir Avukat. AKP içinde görev almış olduğu içinde AKP artıkları diyor Yurtduru…Her işin içinde olan imar müdürünü de unutmamak lazım…

Sonuç olarak bu ‘bir kişi’ başka birisiyse Sayın Yurtduru’dan açıklamasını bekliyoruz. Gazetemiz kendisine açık…

Yazının sonunda şu soruyu sormadan geçemeyeceğim.

Acaba Sayın Yurtduru’nun belediye ile olan ilişkisini bozan her ne ise yolunda gitseydi, aynı vakur duruşu sergileyebilecek miydi?

Okurlarımızım yorumlarına bırakıyorum…

Şükrü ABANOZ

Uluç Said Yurtduru’nun istifa mektubu…

‘Sevgili partili dostlarım, Partimizin 12 Eylül sonrası yeniden açılışı tarihinden beri üyesi bulunmaktayım. Bugüne dek hiçbir bahaneyle başka bir partiye destek vermedim. Elbette parti içinde .partimiz için zaman zaman tercihlerim olmuştur,en zor günlerde dahi arkadaşlarımız ile birlikte partimizin başarısı için çalıştım. Geldiğimiz noktada,belediye seçimleri listesine iyi niyet ile önerdiğim(sadece bir kişi) arkadaşımızın yanlış davranışlarıyla doğru bir öneri yapmadığımın bilincine vardım ve bu nedenle partiden affımı istedim. Bugüne dek yönetim kurulumuzun iyi niyet çerçevesinde istifamı kabul etmediğini izlemekteydim. Fakat son seçimden itibaren emek ve güç vererek kazandığımız belediye yönetiminin başıboş bir şekilde çalıştığını,bazı görevli kişilerin AKP artıkları ile işbirliği yaptıklarını ayrıca insanları jurnalletip tuzağa düşürdüklerini,evine ekmek götürmek için çalışan emekçi kardeşlerimize dahi insanlık dışı davrandıklarına şahit oldum,bunu ilçe başkanımız ve belediye başkanımız ile görüşmemizde defalarca söyledim. Gelinen noktada bu konu ile ilgili hiçbir gelişme olmamıştır. Bunca yılımı emeğimi,çocuklarımın rızkını birkaç kendini bilmez belediye görevlisinin AKP atıklarıyla şirket kursunlar diye vermedim. Kendime saygımdan ötürü çok sevdiğim CHP ‘den istifamın kabulünü rica ediyorum. Hepinize saygı ile sevgilerimi gönderiyorum. Uluç Yurtduru’

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.