Adalar İlçesi Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı

Adalar İlçesi Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı
Yayınlama: 05.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

14 Şubat 2019 tarihli 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) talimatı ile “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda paydaş kurumlarla işbirliğinde yürütülmektedir. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında 26 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 2021 yılı Bağımlılıkla Mücadele Yılı olarak kabul edilmiştir. Söz konusu toplantının ilk kararı ”2021 yılında toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliğinin’ başlatılması ve bu kapsamda uyuşturucu, sigara ve nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelenin takvimlendirilerek kampanyaya dönüştürülmüş 2023 vizyonu içinde yer almıştır.

Bu kapsamda Adalar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Adalar İlçesi Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 09:30’ da tüm paydaşların katılımıyla Anadolu Kulübünde düzenlenmiştir. Çalıştay Adalar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı V. Uz. Dr. Sait BİLAL’ in Bağımlık İle ilgili Dünya’ da ve Ülkemizde Bağımlılığı bilimsel olarak olarak açıklayıcı konuşmasından sonra çalıştayda Tütün, Alkol, Uyuşturucu ve Davranışsal Bağımlılıklar( Teknoloji vb.) olmak üzere 4 ana başlık altında 15’ er kişilik çalışma grupların oluşturulduğu, bu gruplarda İlçedeki tüm kesimleri akademisyenleri, öğrencileri, şoförleri, ev hanımları, Muhtarları, gazetecileri, STK temsilcileri, sporcuları, sanatçıları, okul müdürleri, imamları, öğretmenleri, aile hekimleri, eczacıları, zabıta ve emniyet mensupları ile  diğer kamu görevlilerini kapsayacak şekilde oluşturulduğunu, bu grupların 4 oturumda fikirlerini beyan edeceklerini, raportörlerin notları alacağını her grupta seçilen Başkanların oturumları yöneteceğini bildirdi. Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa AYHAN’ ın bağımlılık ile ilgili konuşması daha önce görev ifa ettiği Sakarya – Hendek İlçesinde Bağımlılık ile Mücadele Merkezlerinin oluşturulması sürecindeki bilgilerini tüm katılımcılar ile paylaşarak yeni bir vizyon oluşturan konuşmasından sonra Maltepe Üniversitesi SOYAÇ Müdürü Doç.Dr. Özden BADEMCİ sokak çocukları ve genç gruplar üzerindeki Bağımlılık İle Mücadele Çalışmalarını anlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünden Ömer Kaan GÜVEN’ in sunumu sonrası Adalar İlçesi Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü Personeli Mehmet KURUR Bağımlılık İle Mücadele sunumlarını yaptılar.

Sunumlar sonrası oturumun başlaması ile Adalar Bağımlılık İl Mücadele Çalıştayı başladı. Oturumlar sonrası Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa AYHAN’ ın, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Gülseda TORUN ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feramis ÇİFTÇİ’nin katılımıyla çalıştay masaları sunumları yaparak, soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonucunda çıkan fikirler düzenlenerek İl Sağlık Müdürlüğüne iletilmek üzere alındı. Uz. Dr. Sait BİLAL günün sonunda katılımlarından dolayı tüm kamu, kurum, kuruluşları, STK ve diğer katılımcıların hepsine tek tek teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.