Adalar Kaymakamı Ayhan:”Geleceğin Lefterlerine örnek göstermek için bu programı düzenledik”

Adalar Kaymakamı Ayhan:”Geleceğin Lefterlerine örnek göstermek için bu programı düzenledik”
Yayınlama: 26.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Kaymakamlığı öncülüğünde, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü ile birlikte Lefter Küçükandonyadis anısına anma etkinliği düzenlendi.

Büyükada’daki Koca Yusuf Futbol Sahası’nda yapılan etkinliğe; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı eski milli futbolcular ve Adalılar katıldı. Programda, adalı milli sporcular Uğur Köken, Turgay Şeren, Kadri Aytaç, Kostas Kasapoğlu ve Lefter Küçükandonyadis anılırken, bu isimlerin hatıralarından oluşan bir sergi düzenlendi. 1959, 1960-1961, 1964-1965 yılı Türkiye 1.Ligi Sezonlarına ait şampiyonluk kupaların da sergilendiği etkinliğe 15 gün boyunca hazırlanıldı.

Akıcı konuşmasıyla etkinliğe ayrı bir tat katan yılların duayen spor spikeri Orhan Ayhan’ın anlatımını gerçekleştirdiği etkinliğe İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Onur Başar, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Sina Şen, Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip, Adalar Kızılay Şube Koordinatörü Nesrin Sağlık Deriş, Kınalıada Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıoğlu, Kınalıada Yüzme Spor Kulübü Başkanı Emre Burçkin, Heybeliada Spor Kulübü Başkanı Koray Kambur, Lefter’in torunları Özlem Katmer, Özcan Katmer, STK’lar ve kurum başkanları, Adalılar katıldı.

Serginin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra duayen spor spikeri Orhan Ayhan konuşma yaptı. Ayhan, Lefter’le arasında olan anılarından bahsederek etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gelecek nesiller için bu tarz etkinliklerin önemli olduğuna da vurgulayan Orhan Ayhan, gösteri maçını düzenleyenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Adalar kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan yaptığı konuşmasında “dinlediğiniz sanat müziklerinin besteleri ada sokaklarında yapıldı” dedi. Ayhan: “Amacımız şuydu; hepimiz biliyoruz uzaktan gelen arkadaşlarımızın çoğu biliyor, Adalar dünyanın cenneti, hemen İstanbul’un yanı başında inci tanesi gibi dizilmiş 9 tane adamız dünyanın cenneti, hepsinin ayrı güzellikleri var. Hepsine sorsak, Kınalıada’da yaşayan ayrı güzelliği anlatır, Burgazda yaşayan ayrı güzelliklerini anlatır, Heybelisi, Büyükadası ayrı ayrı farklı cennet ama Adalarımızın çok daha önemli güzellikleri var. Adalar’da geçmişte sanatçılarımız sokaklarda yürümüş, dinlediğiniz sanat müzikleri bu sokaklarda icra edilmiş, besteleri bu sokaklarda yazılmış. Bunların gururunu ve şansını yaşıyoruz birazda imreniyoruz geçmişe bakarak geçmişte adada yaşayan insanlara, bununla birlikte aynı zamanda sporda da, futbolda da Adalarımızın önde gelen bir yapısı var. Bu kadar güzelliğin içerisinde bu adada doğup büyümüş ve ilçemize mal olmuş çok sayıda sporcumuz, futbolcumuz var. L,efter Küçükandonyadis’inden tutun Kasapoğlu’na Orhan Ayhan söyledi, Adalarımızdan çok sayıda futbolcumuz çıkmış ve ülkemizin gurur olmuş, takımlarımızda top koşturmuşlar. Hepsini rahmetle yad ediyorum. Bu günkü programımızın asıl amacı Adalar’da doğup büyümüş, ülkemizde top koşturmuş halen Lefter gibi kendi kuşağında yaşayanların ötesinde daha sonrakilerin de hatırlayıp bildiği isimleri adada, Adalarımızda yetişmiş olması bizim için gurur kaynağı. Bu insanların hatıralarını anmak, burada tekrar yad etmek, çocuklarımıza, geleceğin Lefterlerine de  örnek göstermek için bu programı düzenledik. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Dedi.

Etkinlikte konuşan Lefter Küçükandonyadis’in torunu Özcan Katmer, “Spor bakanlığımızın düzenlediği, kaymakamlığımızın desteğiyle bugün Adalı milli sporcular ve Lefter anısına düzenlenen etkinlikteyiz. Ailesi olarak burada olmak bizim için çok farklı duygular barındırıyor. Milli futbolcuların Türkiye’ye mal olmuş futbolcuların bu şekilde isimleriyle birlikte anılması, bu şekilde etkinliklerde yer alması hem gelecek nesil için hem geçmişteki milli sporcular için çok anlamlı. Umarım devamı olur bu etkinliklerin, burada olmaktan çok mutluyuz. Manevi olarak da güçlü duygular içerisindeyiz. Çok teşekkür ediyoruz bakanlığımıza, kaymakamlığımıza ve belediyemize” dedi.

Organizasyon; Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’ın da forma giydiği, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer takımlarda oynamış eski futbolcuların karma maçıyla son buldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    ADALARDA AMATÖR MAÇLARIN OYNANABİLECEĞİ NİZAMİ ÖLÇÜLERDE BİR STAD İSTİYORUZ.
    İSTANBULUN 39 KAZASI İÇİNDE STADI OLMAYAN TEK İLÇEYİZ.
    YETKİLİLERİN, SÜSLÜ VE FİYANGOLU LAFLARINA KARNIMIZ TOK.
    STAD İSTİYOR, ADANIN FEDERE TAKIMLARININ MAÇLARINI KENDİ BÖLGEMİZDE SEYRETMEK İSTİYORUZ.