Adalar Kaymakamlığı:”Hülle yoluyla değiştirilen ruhsatları emniyete bildirin”

Adalar Kaymakamlığı:”Hülle yoluyla değiştirilen ruhsatları emniyete bildirin”
Yayınlama: 19.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Adalar Kaymakamlığı İçişleri genelgesi üzerine Adalar Belediyesine yazı yazarak ruhsatlarındaki faaliyet konularını değiştirilen işyerilerinin İlçe Emniyetine bildirilmesini istedi.

Adalar KaymakamlığıHülle yoluyla değiştirilen ruhsatları emniyete bildirin

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in Covid-19 salgını süresince kapalı olması gereken FIÇI BİRA (Anamorfoz Reklam Hiz. İç ve Dış TİC. LTD.ŞTİ) isimli birahanesini açabilmek için Adalar Belediyesi’nde kendisine bağlı olan ruhsat biriminden görevi kötüye kullanma suçu işleyerek kendi yerine içkili lokanta ruhsatı almasına İçişlerinin dur dediğini, İçişlerinin genelgesine göre Engin Çelik’in sahibi olduğu birahanesinin hülle yoluyla aldığı içkili ruhsatın iptal edilip kanuni işlem yapılması gerektiğini bir önceki haberimizde bahsetmiştik.

Adalar Kaymakamlığı yazı yazdı

İçişleri Bakanlığı, Covid 19 salgını süresince kapalı olması gereken gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin ruhsatlarını kafe, restoran, lokanta vb. olarak değiştirerek eski faaliyetlerine devam etmesi üzerine bir genelge yayınlayarak, denetimlerde faaliyet konusunu değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri devre dışı bırakacak şekilde eski faaliyetine devam ettiği tespit edilen işletmelerin, ilgili genelgeler çerçevesinde derhal kapatılacağı ve İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi çerçevesinde ayrıca işlem yapılacağı kaydedilmişti.

İçişlerinin genelgesi üzerine harekete geçen Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesine bir yazı yollayarak 15.03 2020 tarihi itibarıyla eski ruhsatını iptal edip yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren ya da ruhsatına ikinci bir faaliyet konusu ekleyen işyerleri var ise Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini belirten bir yazı gönderdi.

Adalar Belediye Başkan yardımcısının hülle yoluyla kendisine bağlı ruhsat biriminden aldığı içkili lokanta ruhsatını ve varsa bunun gibi olan ruhsatları Adalar kaymakamlığının yazısı üzerine Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirip bildirmeyeceği merak konusu oldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.