Adalar moloz adasına çevrilirken görevde olan şahıs şimdi CHP’nın Adalar adayı!

Adalar moloz adasına çevrilirken görevde olan şahıs şimdi CHP’nın Adalar adayı!
Yayınlama: 18.02.2024
Düzenleme: 19.02.2024 08:36
A+
A-

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Adalar Belediye başkan adayı Ali Ercan Akpolat’ın, dönemin belediye başkanı Mustafa Farsakoğlu zamanında görevde iken Adaların çelitli yerlerine hafriyat atıkları, çöpler, tıbbi atıklar vs. Kınalıada Taşocaklarına dökülmüş, buraya yapılacak olan spor kompleksinin önüne geçilmişti.

Taş ocakları bölgesinde doğal zemin bu harfiyatların devamlı o bölgeye dökülmesi neticesinde yaklaşık 4 metre kadar yükselmiş ve Kınalıada tam bir döküm alanı haline gelmişti. Şimdi bu şahıs çevreci başkan adı altında CHP’nin Adalar belediye başkan adayı..!


Hafriyatları döken müteahhit gazetemize verdiği röportajda:
“Büyükada Aya Nikola ahırlarının önündeki şahıs arazilerine ve Kınalıada Taş Ocakları Mevkii’nde tamamen çöpler, kimyasal, tıbbi ve evsel atıklar toprağın altına gömülerek iş makinalarıyla kapatılması yöntemiyle, başkanın bire bir talimatıyla, benim defalarca duymuş olduğum talimatlarla bunlar tarafıma ve iş makinası sahibi diğer arkadaşlarımıza diğer müteahhit arkadaşlarımıza baskı yoluyla yaptırılmıştır.”
“Bunlarla alakalı olarak herhangi bir şekilde bir ihale söz konusu değildir hatta Burgazadası’nda ki kıyı tahkimat işini yaparken başkanın şöyle bir olayı vardı, bununla alakalı ihale çıkalım ve bu kıyı tahkimatını yapalım dedi fakat olmadı, olmaması neticesinde bizde kıyının bir kısmını yapıp imalattan vazgeçtik ve devam etmedik. Başkan, her konuyu önce başlatıp sonra “ben ne bileyim talimatı kim verdiyse onunla muhattap olun” diyen bir adam. Burada en büyük olay, Aya Nikola Mevkii’nde evsel atıkların haricinde denizden çıkan ve belediye den çıkan kimyasal atıklar, kimyasal tıbbi atıklar da Aya Nikola’ya gömülmüştür ve hayvan leşleri de buraya gömülmüştür ve hala gömülmektedi. Bunlarla alakalı eğer herhangi bir birimin talebi halinde, iş makinası ile ben bu iddialarımı kanıtlarım. Adalar’ı güzelleştirmek yerine başkan Adalar’ı çöp noktasına çeviriyor. Başkan, inşaat yıkıntı atıkları toplama adı altında belediyenin kasasına parayı topluyor, toplamış olduğu malzemeyi ada da bertaraf ediyor, vatandaş arazilerine de orman arazilerine ondan sonra da ada gibi bir yerde büyük dozerlerle alakalı ada tarihinde kullanılmayacak bir ekipmanla yapmış oldukları molozların tamamının üstünü kapatarak bertaraf etme, kot yükseltme yöntemi ile bunları yapmıştır ve bunlarla alakalı olarak makine çalışmaları bittikten 10 gün sonra doğrudan temin iş makinesi kiralama işi yapmıştır ve bunların bedellerini bu şekilde ödemiştir.” demişti.

Sayın Akpolat’a sormak lazım, yukarıda anlatılanlar doğru mudur? Mustafa Farsakoğlu döneminde görevdemiydiniz? Bu molozların dökülmesinde bir payınız var mıdır?

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN

CHP Adalara 'evlere şenlik' adayı kimin attattırdığı belli oldu

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.