Adalara yeni minibüs hattı

Adalara yeni minibüs hattı
Yayınlama: 07.11.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Adalar İlçemizde ulaşımı sağlayan İETT, şu an trafiğe çıkmak için uygunluk belgesi olmayan ve tartışmalara neden olan ÇİN’den ithal ettiği golf araçlarının yerine şehir içinde ulaşımında kullanılan minibüsleri getiriyor. İBB, Anakarada şehir içinde kullanılan minibüsleri Adalar’da test amaçlı kullanıma sundu.

Adalara yeni minibüs hattı

Hatırlanacağı üzere Adalar’da atlı ulaşım kaldırıldığında yerine ÇİN’den golf aracı olarak kullanılan araçlar getirilmiş ancak araçların Uygunluk Belgesi bulunmadığı için tartışmalara neden olmuştu.. Türkiye’de trafiğe çıkacak her aracın Karayolları Trafik Kanunu’na göre tescil belgesi ve tescil plakası alınması zorunlu. Yetkili temsilci tarafından tip onay yönetmeliği kapsamında düzenlenmiş uygunluk belgesi bulunmuyor ve taşıtların tescili yapılmıyor.

Bunca yıldır korsan taşımacılık yapan, Adalar’daki ulaşım işini ellerine yüzlerine bulaştıran İBB ve buna bağlı olarak İETT, sonunda çözümü şehir içinde taşımacılık yapan minibüsleri getirmekte bulmuş. Vizyonsuz, liyakatsiz, kabiliyetsiz, beceriksiz insanları göreve atarsan birde ilçende Erdem Gül gibi bir belediye başkanı ve Engin Çelik gibi bir yardımcın olursa olacağı bu…

Adalara yeni minibüs hattı

Minibüslerin teknik alt yapısını ASELSAN yapacakmış. Tekerlek, aks yani yürür aksanı. ASELSAN ülkemizin göz bebeği bir kurum. Bunu ASELSAN’ın yapması gayet doğal, aracı elektrikli bir düzene sokmak vs. Sorun aracın görüntüsü. Bu minibüsleri büyük bir ihtimalle KARSAN yapacak. Araçlar adaya uygun bir hale getirilecekmiş! Test çalışmaları için adaya gelmiş minibüsler, dönüş çapları, dönme mesafeleri vs. test edilip kayıt altına alınacakmış! Minibüslerin üstünün kabuğunun farklı olacağı, tramvay şeklinde SOKULACAĞI, pencerelerinin aşağıya doğru açılır bir şekilde olacağı falan Bunun bir alt yapısı olması gerektiği için test çalışmalarına başlanmış.

Adalara yeni minibüs hattı

Çocuk kandırıyorlar. Bide üstünde yazmışlar %100 ELECTRİC! Bu minibüslerin üstünü neye sokarsan sok, ada dokusuna uyduramazsın. Bildiğimiz Topkapı seferlerini yapan minibüsler. İnsanların gözü alışsın, tepkilere bakalım zihniyeti. Bu gibi eylemler Adalarımızı sayfiye yerinden çıkartmaktan başka bir işe yaramaz. Birileri para kazanacak diye Adaları kurban etmeyin. Adalar’da yapacağınız hizmetlerde ticari kafadan vazgeçin.

Adalar’da doğup büyüyen ve onun havasını soluyan biri olarak bu olanları gördükten sonra yaşadığım yere orada yaşadığım halde hasret duydum. Adaların işgal edilmiş kaldırımlı sokaklarında her dolaştığımda, kafamı her çevirdiğimde gördüğüm yapılaşma, kaçak inşaatlar… Gasp edilmiş kıyılarında aldığım iyotun, martı çığlıklarının ve Ada’nın kendine has kokusunu hafızama kazıyacağıma, bu güzel yerin hatırlanmaya değer o kadar güzel mazisi varken karşıma çıkan Topkapı minibüsleri…

Şener Şen ile İlyas Salman’ın oynadığı Çiçek Abbas filmi geldi aklıma. Filmin Kahvede yapılan atışmaları şöyle idi…

Şener Şen: Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza

İlyas Salman: Sevene can feda sevmeyene elveda

Şener Şen: Sen batan bi’ güneş ben yollarda çilekeş

İlyas Salman: Şoförün bahtı kara muavinin gönlü yara

Şener Şen: Gaz fren şanzıman halim duman

İlyas Salman: Sev beni seveyim seni

Şener Şen: Aşk bir otobüstür binmesini bilmeli…

İlyas Salman: …Son durağa gelmeden inmesini bilmeli

Şener Şen: Bana hava atma

İlyas Salman: Havan kime yabancı

Şener Şen: Kapılma rüzgarıma sen de aldanırsın

İlyas Salman: Sollama beni sollarım seni

Şener Şen: Geçme beni ezerim seni

İlyas Salman: Dünya dikenli bi’ hayat sevenlerde mi kabahat

Şener Şen: Yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun

İlyas Salman: Çilemse çekerim kaderimse gülerim

İlyas Salman: İstedim vermediler sen şoförsün dediler

İlyas Salman: Emeğimiz bilek zoru Allah’ım sen bizi koru

İlyas Salman: Aşk bir sudur iç iç kudur

İlyas Salman: Aşkı çekene derdi bilene sor

İlyas Salman: Aşk çekenin yol gidenin

İlyas Salman: Kabahat sende değil seni sevende

İlyas Salman: Naaabeerrrrr!!!

Bu minibüsleri kadın şoförlerde kullandığı için bu kardeşlerimize bu atışmalardaki kelimeleri öğrenmelerini tavsiye ediyorum!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Hayrettin Kızılkaya dedi ki:

    Allah sasirmasin????bence yakında iki katlı İETT gelir adaya özelikle bazı bayan şoför arkadaşlar var çok iyi tanıyorum hiç araba sürmemiş ler ama dayısı varya büyük şehirde böylece şoför oldular hadi hayırlısı ne kedi kalır ne köpek sıra insanlarda