Adalar’da CHP-DEM Parti ittifakı..!

Adalar’da CHP-DEM Parti ittifakı..!
Yayınlama: 11.03.2024
Düzenleme: 11.03.2024 11:48
A+
A-

CHP ile terör örgütü PKK sempatizanı DEM Parti arasındaki bir ittifak da Adalar’da da yapıldığı öne sürülüyor.


CHP Adalar Belediyesi meclis listesindeki kontenjan adayı olan, seçim kazanıldığı takdirde aynı zamanda İBB Meclis üyesi olacak olan ve daha sonra istifa edip DEM Parti’nin İBB grubuna katılacağı iddia edilen Mehmet Nuri Kaya ve 8. sıradaki HDP/ DEM saflarında siyaset yapan Nesimi Aday…


AKİT gazetesinin 09.03.2024 tarihinde yaptığı habere göre, bir televizyonun canlı yayınında “Ayasofya’yı camiye çevirdiniz de ne oldu” diyen Nesimi Aday’ın CHP’nin 8. sıradan Adalar Belediye Meclis adayı oldu. Bu isim CHP’nin Adalar Belediyesi meclis üyeleri tanıtım broşürlerinde Kınalıada’dan aday olduğu belirtilmiş. Yaptığım araştırmalarda Kınalıada’da böyle bir isim, kayıt yok. Sabah gazetesinin haberine göre ise Nesimi Aday ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne açtığı HDP’nin kapatılmasına yönelik davada siyasi yasaklı olacaklar listesinde olduğu ancak daha sonraki listeden çıkartıldığı belirtiliyor.


Kısacası Nesime Aday HDP/DEM partisinde siyasi faaliyetlerde bulunmuş. Şimdi de CHP listesinde. Nesime Aday’ın gazeteci-yazar kimliği var. Fikir, düşünce özgürlüğü kapsamında eleştiriler yapabilir. Bir gazete sahibi olarak bunu eleştirmem mümkün değil. Burada anlatmak istediğin DEM-HDP/CHP Adalar’daki işbirliği. Her ne kadar DEM Parti Adalar’da aday gösterse de seçmen CHP meclis adayları listesindeki bu iki adayı gördüğünde buna inanmıyor.


DEM-HDP’nin terör örgütü PKK’ya terör örgütü dememesi, milletvekillerinin PKK terör örgütü üyeleriyle resimler çektirmesi eleştiri odağında ancak HDP’nin uzantısı DEM Parti, şuan TBMM Meclisi’nde faaliyet gösteren legal bir parti.

24 TV’de yayınlanan ‘Açık Görüş’ programında Areda Survey araştırma şirketi Genel Müdürü Yusuf Akın, ‘CHP, DEM Parti ile bir ittifak yapmalı mı?’ kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Akın, ‘Yüzde 65,1 oranında Türkiye kamuoyunun hayır, yapmamalı’ şeklinde bir değerlendirmede bulunduğunu görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise yüzde 36.1’i aynı şekilde ‘hayır’ diyor.’ ifadelerini kullandı.


Akın, ”CHP, DEM Parti ile bir ittifak yapmalı mı?’ diye sorduğumuzda, yüzde 65,1 oranında Türkiye kamuoyunun ‘hayır, yapmamalı’ şeklinde bir değerlendirmede bulunduğunu görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise yüzde 36.1’i aynı şekilde ‘hayır’ diyor. Üçte bir oranında aslında DEM parti ile yakınlaşmadan ‘evet Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığından dolayı iktidara gelebilmek için her yolu mübah gören, bütün tuşlara basan her tarafa yeşil ışık yakan bir muhalefet seçmeni var. CHP’de daha fazla öbeklenmiş bir muhalefet seçmeninden bahsedebiliriz. Fakat DEM Parti ile yakınlaşmaya CHP seçmeninin 3’te biri karşı çıkıyor.’ ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.