Adalar’da emsal karar, izin almanıza gerek yok!

Adalar’da emsal karar, izin almanıza gerek yok!
Yayınlama: 19.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, “2863 sayılı yasaya muhalefet” suçunu işlediği iddiasıyla Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp beraat eden iş adamı Murat Pekin’in beraat kararını onadı.

Adalar’da emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, “2863 sayılı yasaya muhalefet” suçunu işlediği iddiasıyla Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp beraat eden iş adamı Murat Pekin’in beraat kararını onadı. Mahkeme kararı, Adalar’da bir çok dava için emsal nitelikte…

Mahkeme kararında ‘Toplanan deliller ve alınan bilirkişi raporuna göre; 2863 Sayılı Kanun ile SİT alanı içerisinde bulunan ve tarihi eser kapsamında olmayan binada, basit tamir tadilat olarak tespit edilen aykırı faaliyetlerin binanın dış görünümünde bir değişiklik yapmadığı, tadilat nedeniyle SİT alanında geri dönüşümsüz zarar meydana gelmediği. 2863 sayılı Kanun kapsamında eylemin binanın içinde gerçekleştirilmesi nedeniyle atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığının anlaşılması kapsamında; Yerel mahkemece sanığın beraatine dair verilen kararda herhangi bir isabetsizlik görülmediğinden, katılan vekilinin istinaf nedenleri yerinde bulunmamakla, 5271 sayılı C.M.K.’nun 280/1-a maddesi gereğince İSTİNAF BAŞVURUSUNUN ESASTAN REDDİNE, KESİN olmak üzere, 27/09/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verildi’ denildi.

İzin almak gerekmiyor

Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması, balkonlarda yapılan açılır kapanır katlanır cam panel uygulamaları, korkuluk, pergola, çardak/kameriye ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvar, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak, çatı ve benzeri elemanların tamiri ve pencere değişimi için ruhsat veya kurumlardan izin almak gerekmiyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.