Adalar’da güvenlikçilerle vatandaşların karşı karşıya gelmesi tehlikeli boyuta ulaştı

Adalar’da güvenlikçilerle vatandaşların karşı karşıya gelmesi tehlikeli boyuta ulaştı
Yayınlama: 28.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Şehir Hatlarının Adalar seferlerini yapan vapurların vatandaşların yüklerini belirli saatler dışında gemiye almaması, iskelede görev yapan güvenlikçilerle vatandaşları karşı karşıya getiriyor.

Şehir Hatlarının Adalar seferlerini yapan vapurların vatandaşların yüklerini belirli saatler dışında gemiye almaması, iskelede görev yapan güvenlikçilerle vatandaşları karşı karşıya getiriyor. Adalar İlçemizde ikamet eden Adalılarda dahil olmak üzere esnaf, tamir için adaya çağrılan özel şirket çalışanları vapurlara çok erken ve geç saatlerdeki vapurlara eşya alınmasına izin vermesi, işini bitiren kişilerin adadan istediği zaman yükleriyle anakaraya gidememesi tartışmalara neden oluyor.

Şöyle ki; Adalar’da ikamet eden veya bir iş için adaya çağrılan vatandaşlar yükleriyle birlikte adaya gelmek istemesi, işleri bittikleri zaman anakaraya dönmek için iskelelere gidip vapurlara binmek istemesi  güvenlikçiler tarafından “yük taşımak yasak” cevabıyla engellenmesi, vapurlara bindirilmemesi sert tartışmalara neden oluyor.

Kınalıada’ya servis için gelen E.S. “adaya geldiğimiz için mağdur olduk. Bir daha adaya gelmek istemiyorum” dedi.

Kınalıada’da yük taşımacığı yapan Zeki Gültekin ise 35 senedir yük taşımacılığı yaptığını, 15 gündür ise mağdur bırakıldıklarını, Adalıların bir çamaşır makinası getirdiğini ama vapurların almadığını, Maltepe’ye yönlendirildiklerini ama Maltepe’de 600 TL para aldıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Şehir Hatları yetkililerine ulaşmak istediğimizde ise tarafımıza verilen e-postalardan haber yayına hazırlandığı ana kadar sorduğumuz sorulara bir cevap alamadık. Ancak edindiğimiz bilgilere göre, vapurlardaki yüklerin yolcular tarafından şikayet edildiği, bilhassa yaz aylarında yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşandığı için Adalar Belediyesi ile birlikte sorunun çözümü için bir çalışma başlatılacağını ve ortak bir paydada anlaşmaya varmak istendiği gelen bilgiler arasında. Sorunun biran evvel çözümlenmesi istenmeyen olayların önüne geçecektir. Konuyla ilgili Şehir Hatlarından bir cevap gelirse bu sayfalardan yayınlayacağız.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. İSMET KULAKSIZ dedi ki:

    20 SENEDİR YAZARIM KAALE ALMAYANLAR KAYIP ETTİLER BU BELEDİYE YÖNETİMİ-DE ELBET-DE KAYIP EDECEK BAŞKANA 17 SAYFA YAZDIM APS
    İLE GÖNDERDİM KINALI TOPLANTISINDA BUNLARI DİLE GETİREN TEK BELİRSİZKİŞİYİM 1–KİM HAMBAL KİM TAŞIYICI BELİRSİZ AKÜLÜ MİNİ TIRLAR FİATI HİÇ İ4SİAT TARİFBELLELEDİYEDEN RUHSATI YOOOK Fİ DEĞİL BİR VALİ VERİRSENİZ NE ABLA BİZ 6 KİŞİYİİZ
    TA TEPELERE ÇIKARMAK FİATI BELİRSİZ BELİRSİZ BUNLAR 6 KİŞİ ÜÇ TEKERLİK AFA A İLE ÇIKARIRLAR KAÇ LİRA ABLA ABLA SEN BİLİRSİNİZ VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ YAZAN TEK KİŞİ