Adalara kurulan yeni hattın fiyatı belli oldu

Adalara kurulan yeni hattın fiyatı belli oldu
Yayınlama: 27.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

İstanbul’da artan maliyetler nedeniyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile reddedildi.

Adalara kurulan yeni hattın fiyatı belli oldu

Toplantıda, İstanbul’da geçen ay kurulan 7 yeni deniz yolu hattının ücret tarifesi de görüşüldü. Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazadası-Kınalıada hattı 21,90 lira oldu…

7 yeni deniz yolu hattı hizmete girdi

Bu kapsamda, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp hattının 11,50 lira, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattının 28,74 lira, Avcılar-Bostancı hattının 31,85 lira, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazadası-Kınalıada hattının 21,90 lira, Çengelköy-Kabataş hattının 9,47 lira, Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp hattının 11,50 lira, Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş hattının 11,50 lira olması teklif edildi.

Teklif, yapılan oylamada kabul edilirken deniz taşımacılığının ücret tarifesinin mil bazlı düzenlenmesi toplantıda ele alındı.

Deniz ulaşımında tek bilet ücreti yerine mesafe arttıkça işletme maliyeti ve yolculuk süresi artması dikkate alınıp yeni ücret tarifesi mil üzerinden belirlendi. Buna göre, 1 milden sonra ücrete her mil başına olmak üzere 1 lira eklenecek. Denizden karaya ve karadan denize kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile yapılan aktarmalar, mevcut aktarma ücretlerinin yüzde 50’si kadar olacak. Ücretler, 5 mil sonrasında sabitlenecek.

İstanbulkart dışındaki kredi kartı, ön ödemeli kart, banka kartı gibi açık çevrimiçi kartların toplu ulaşımda kullanılmasına ilişkin düzenleme ise oybirliğiyle kabul edildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. İSMET KULAKSIZ dedi ki:

    ADALARDA ÇARŞI PAZAR ETİKET SORUNU DEVAM EDİYOR