Adalar’da kiralık bisikletlerde İSPARK dönemi

Adalar’da kiralık bisikletlerde İSPARK dönemi
Yayınlama: 30.09.2023
Düzenleme: 30.09.2023 12:00
A+
A-

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karara göre, Adalar’daki 1.500 bisiklet, saatlik, günlük kiralama yöntemi yerine ‘kullandıkça öde’ sistemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi İSPARK tarafından işletilecek.

İBB yönetiminin, Adalar’daki ticari olarak işletilen kiralık bisikletlerin kamu eliyle yürütülmesi için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında ele alındı.

Oturumda “Adalar İlçesi, Bisiklet Kiralama Yönergesi” teklifinde, Adalar nüfusunun, yaz aylarında nisan ve mayıstan itibaren artarak, temmuz-ağustos aylarında Büyükada’da 30 bin, Heybeliada’da 20 bin, Burgazada’da 7 bin ve Kınalıada’da 15 bin olmak üzere, toplam 72 bine ulaştığına dikkat çekildi ve bisikletlerin Adalar’da İSPARK tarafından işletilmesinin planlandığı kaydedildi.

Adalar’da 2 bin 215 kiralık bisiklet bulunduğu bisiklet sayısına sınırlandırma getirildi. Büyükada’da 1000, Heybeliada’da 350, Kınalıada’da 100, Burgazada’da 50 olmak üzere toplam bin 500 bisiklet olması önerildi.

Adalar’da yapılan tespitlere göre bisiklet ücretlerinin saatlik 20 TL, günlük 40 TL civarında olduğu ancak talep yoğunluğuna, kiralamayı yapan kişinin uyruğuna, hafta sonu ya da bayram tatili gibi özel günlere ve bisiklet tipine göre esnek fiyatlandırma yapıldığı belirtildi.

Getirilen yeni işletme modelinde bisikletlerin kullanım sayılarını arttırmak ve günlük kiralamada oluşan atıl kullanım sürelerini ortadan kaldırmak için kullandıkça öde sistemine geçilmesi, saatlik/günlük kiralamanın kaldırılması da önerildi. Teklif, oybirliğiyle ile kabul edildi.

Kaynak: ANKA

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.