Adalar’da köpeklerin kulaklarını kesen şahsa idari yaptırım kararı

Adalar’da köpeklerin kulaklarını kesen şahsa idari yaptırım kararı
Yayınlama: 25.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan kulağı kesilen köpek videosu üzerine Adalar İlçe Emniyeti ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü harekete geçti.

Adalar’da köpeklerin kulaklarını kesen şahsa idari yaptırım kararı

Son zamanlarda sosyal medyada bilhassa Twitter’da kulakları kesilen köpek video/resimlerinin paylaşılması üzerine Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre ve Doğa Koruma Ekipleri ve Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri Adalar İlçe Tarım Müdürü Dr. Feramis Çifçi önderliğinde bahse konu videodaki köpekleri bulmak için harekete geçti.

Yapılan araştırmalar neticesinde Adalar Belediye Başkanlığına köpek barınağına bahse konu köpeklerin 23.12.2021 günü barınağa getirildiği yapılan İnceleme neticesinde barınakta bulunan köpeklerin sosyal medyada paylaşılan kulağı kesilen köpekler olduğu ortaya çıktı.

 Köpeklerin kulağının kesilerek köpek dövüşü yapılabileceği ihtimali olduğu için Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Büyükada genelinde bilhassa Büyüktür Yolu üzerinde bulunan tesisler kontrol edilmiş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

Yetkililer, benzer konulardan işlem yapılan Ramazan A. isimli şahısla yapılan görüşmede köpeklerden birinin kendine ait olduğunu diğerine ise bir haftadır kendisinin baktığını ancak iki köpeğinde kulaklarını kendisinin kesmediğini belirten Ramazan A. hakkında ‘Köpeğin kullaklarının kesilmesi’ fiilinden tutanak tutuldu.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 8. Maddesinin 2. Bendinde “Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması” yasaktır… Kanun maddesi uyarınca idari yaptırım kararı verilen Ramazan A. hakkında ‘köpeğin kulakları kesilmesi fiilinden’ 4500 TL para cezası verildi.

Ayrıca Ramazan A. hakkında  Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.