Adalar’da “ruam” hastalığı sağlık taraması yeniden başladı

Adalar’da “ruam” hastalığı sağlık taraması yeniden başladı
Yayınlama: 27.12.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

İstanbul Valiliği İl Mahalle Çevre Kurulu kararı gereği ruam hastalığıyla ilgili at sahipleri, seyisler, sürücüler ve ailelerine yönelik sağlık taramaları yeniden başladı.

Büyükada’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSPARK fayton alanındaki kontrol merkezi idari binasında ilçe sağlık ekiplerince sağlık taraması için birim oluşturuldu.

Öncelikle Adalar Kaymakamlığının suç duyurusunda bulunduğu 64 kişinin sağlık taramasından geçirileceği belirtilirken, polis ekiplerinin çevrede aldığı geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti.

Öte yandan Adalar’daki 1282 atın ruam taraması bitirildi.

İBB önündeki yaşam nöbeti sekizinci gününe girdi

Veteriner hekimlerin periyodik olarak atların “ruam” hastalığıyla ilgili sağlık taramalarının 3 ay daha devam edeceği kaydedildi.

20 bin metrekarelik 140 ahırın bulunduğu İSPARK fayton alanında İSTAÇ ekiplerinin temizlik çalışmaları da sürüyor.

Hayvan hakları aktivistlerinin faytonların kaldırılması için başlattığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki çadırlı yaşam nöbeti sekizinci gününe girdi. Adalar Kaymakamlığı geçtiğimiz hafta bir açıklama yayınlayarak ruam hastalığı tespit edilen 81 atın öldürüldüğünü söylemişti. Sonrasında İstanbul Valiliği de Adalar’da fayton kullanımının üç ay durdurulacağını, Büyükada’nın karantina altına alınacağını açıklamıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.