Adalar’da toplanmayan çöpler halkın kabusu oldu

Adalar’da toplanmayan çöpler halkın kabusu oldu
Yayınlama: 04.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Büyükada’dan bu sabah gazetemize gönderilen resimlerde Büyükada’nın içler acısı hali objektiflere yansıdı. Bu sorunu düzeltmesi gereken Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ise başka işlerle meşgul

Adalar’da toplanmayan çöpler halkın kabusu oldu

Bu sabah Adalar’da yine bildik görüntüler vardı. WhatsApp İhbar/Haber Hattımıza gönderilen görüntülerde, çöplerin konteynerlere sığmayarak yerlere döküldüğü, pis koku bir yana insan sağlığını tehdit ettiği görülüyor.

WhatsApp İhbar/haber hattı: Büyükada’dan bu sabah saatlerinde gazetemize gönderilen resimlerde çöplerin yerlerde olduğu, inşaat çalışmalarından çıkan molozların sokakta beklediği, Büyükada’daki havuzun önündeki yolun kazılarak bırakılması,  İSKİ çalışmalarının günlerdir beklediği, buradan çıkan atıkların, molozların havuzun yanındaki deniz kenarındaki parka atıldığı görülüyor.

Adalar Belediyesi çöp konteynerlerinde biriken çöpleri toplamakta yetersiz kalınca İBB devreye girmiş ama günlerdir boşaltılmayan çöp tenekelerini, biriken çöp yığınlarınında bir değişiklik olmamıştı. . Bu durumun hastalıklara neden olabileceğini vurgulandı

Sayfiye yer, turistlik yer olan Adaların yollarına atılan inşaat atıkları, çöpler  büyük kirlilik oluşturuyor. inşaat atığı, çöpler olduğu görülen kirlilik sebebiyle Adalar yolları yürünmez durumda. Sabah saatlerinde yürüyüş yapmak, bisikletine binerek ada turu yapmak isteyen Adalılar bu görüntülerle karşılaşıyor.

Mahalle sakinleri ise asli görevi çöp toplamak olan Adalar Belediyesinin ne iş yaptığını merak ettiklerini, bu işi yapamıyorlar diye destek için Adalara gelen İBB’nin ise durumu düzeltemediğini belirttiler.

Bir mahalle sakini “Biz vatandaşlar olarak mağdur ediliyoruz. Sokaklar çöp yığınlarıyla dolup taştı. Yakında hastalıklar baş gösterebilir. Yetkililerin bir an önce bu işle ilgilenmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başka bir mahalle sakini ise “Kaldırımları, yolları görüyorsunuz, her yer çöplerle dolmuş durumda. Hem esnaf hem de vatandaş mağdur ediliyor. Havalar da sıcak, çöpler koku yaymaya başladı. Artık buralardan geçemez olduk. Belediyelerin çöpleri kaldırma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.