Adalar’da ulaşımı sağlayan elektrikli araçların sürücüleri kan ağlıyor!

Adalar’da ulaşımı sağlayan elektrikli araçların sürücüleri kan ağlıyor!
Yayınlama: 06.01.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Atlı faytonların kaldırılmasıyla Adalar’da ulaşımı sağlamaya başlayan İETT elektrikli araçların sürücüleri kan ağlıyor.

Adalar'da ulaşımı sağlayan elektrikli araçların sürücüleri kan ağlıyor!

İETT elektrikli araçların sürücüleri net olarak 3225 TL alıyor. Bankaya yatan para 3225 TL. Sözleşmeleri yapılmamış, maaşlar çok düşük, sendikaları yok, yemek parası çok cüzi, asıl olmaları gereken iş kolunda olmadıkları için sendikalı olamıyorlar, Şehir Hatları geçiş ücretlerini karşılamıyor, araçlarda ısıtma yok, sözleşme sonu vaat edilen 5000 TL ödenmemiş, 6 ay çalışmalarına karşılık 7 günlük ücretli izinleri verilmemiş, HAK-İŞ ve BELEDİYE İŞ sendikalarında görünmüyorlar, sendikaların varlıklarından bile haberleri yok, farklı farklı iş kollarında gözüküyorlar. Bunun yanında araçlar sigortalı olmadığı için tescil yapılamadığından dolayı en ufak bir kazada kaza masrafı maaşlarından kesilecek…

Asıl sorun ise iddiaya göre kendilerinden daha fazla maaş alan şeflerine bu sıkıntıları anlatmaya kalktıklarında “geride 70 kişi bekliyor, işinize gelirse” denilmesi.

Sorunu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan başka kimsenin çözemeyecek olması. Adalar’da ulaşımı sağlayan İETT elektrikli araçların sürücüleri sorunlarının giderilmesi için umudunu Ekrem İmamoğlu’na bağlamış durumda.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 12 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.