Adalar’daki çöpler zamanında toplanmıyor. Peki çöpler toplanmazsa ne olur?

Adalar’daki çöpler zamanında toplanmıyor. Peki çöpler toplanmazsa ne olur?
Yayınlama: 08.08.2024
Düzenleme: 08.08.2024 19:19
A+
A-

Adalarımızdaki çöp sorunu devam ediyor. Hemen hemen her sokakta çöp görüntüleri mevcut. Peki, Adalar Belediyesi’nin zamanında toplamadığı çöplerin insan sağlığına etkisi nedir? Salgın hastalık yaygınlaşır mı?

Adalar Belediyesi’nin, çöplerin düzenli ve zamanında toplamaması, gerekli altyapıyı oluşturmaması ve bu hizmeti aksatması Adalar ilçemize ciddi etkileri bulunmaktadır.

Çöplerin birikmesi, görsel kirliliğe neden olur. Sokaklar, parklar ve diğer kamusal alanlar çöplerle kaplandığında, şehirler çirkin ve bakımsız görünür.

ÇÖP, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ANA SEBEBİDİR


Çöplerden sızan sıvılar toprağa ve suya karışarak kirliliğe yol açar. Bu durum, su kaynaklarının kirlenmesine ve ekosistemin bozulmasına neden olur.


Çöpler, rüzgarla etrafa dağılarak hava kirliliğine sebep olur.

Çöpler, haşerelerin ve farelerin üreme alanları haline gelir. Bu durum, bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırır.


Çöplerden sızan sıvılar ve çürüyen yiyecekler, kötü kokuya neden olur. Bu koku, insanların yaşam kalitesini düşürür ve baş ağrısı, mide bulantısı gibi sağlık problemlerine yol açar


Çöpler, yaralanmalara neden olur. Özellikle çocuklar, çöplerin arasında oynayarak kesici veya delici aletlerle yaralanabilirler.

Vatandaşlar , çöplerini ayrıştırarak geri dönüşüme katkıda bulunmalıdır. Çöplerin yere atılmaması için bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır. Sokakların temiz ve düzenli olması, hem çevre hem de insan sağlığı için çok önemlidir. Çöplerin zamanında toplanması, bu amaca ulaşmak için yapılması gereken en önemli adımlardan biridir.

ADALAR BELEDİYESİNİN MAZOTLU ARABASI

UKOME kararı gereği Adalar İlçemizde mazotlu araç yasaklanmıştır. Tüm araçların elektrik motorlu olması gerekmektedir. Ancak fotoğrafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ye ait mazotlu bir araç görünmekte! Balık baştan kokar boşuna demiyoruz…

Adalar'daki çöpler zamanında toplanmıyor. Peki çöpler toplanmazsa ne olur? Adalar'daki çöpler zamanında toplanmıyor. Peki çöpler toplanmazsa ne olur? Adalar'daki çöpler zamanında toplanmıyor. Peki çöpler toplanmazsa ne olur?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.