Adalar’daki Su Ürünleri Kooperatiflerinin kiralama sorunu çözüldü

Adalar’daki Su Ürünleri Kooperatiflerinin kiralama sorunu çözüldü
Yayınlama: 26.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Uğur Sina Şen ve Ak Parti Adalar İlçe Başkanlığının girişimi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin desteğiyle yıllardır Adalar İlçesi’ndeki Su Ürünleri Kooperatiflerinin kiralama süreçlerinde yaşanan sorunlar çözüme ulaştırıldı.  

Adalar'daki Su Ürünleri Kooperatiflerinin kiralama sorunu çözüldü

Su Ürünleri Kooperatiflerin kiralama sorunlarının çözülmesi sebebiyle bir imza töreni düzenlendi. İmza törenine, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Tarım İl Müdürü Yavuz Karaca, Adalar İlçe Tarım Müdürü Feramis Çiftçi, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya ve kooperatif başkanları katıldı.

Ak Parti Adalar İlçe Başkanı Uğur Sina Şen, daha önce T.C Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye gerçekleştirdiği ziyarette Adalar’daki su ürünü kooperatifinin kiralama sorunlarını aktarmış ve çözüm için gerekli girişimlerin yapılması sözü alınmıştı. 

“En büyük sorun kiralamada idi.”

Adalar İlçesi’ndeki su ürünlerinin kooperatiflerinin en büyük sorunu olan kiralama işini çözüme ulaştırılmasında yoğun bir mesai harcayan Başkan Şen açıklamada bulundu. Şen: “Balıkçılarımız, kiralama süreçleri olmazsa işletme izinlerini Ulaştırma Bakanlığı’ndan alamıyorlar, dolayısıyla teknelerini bakım için karaya çekemiyorlar idiler. Sorun ortadan kalktı. Balıkçı esnafıyla birlikte yereldeki küçük ölçekli 12 Metre’ye kadar boyları olan balıkçıların üzerindeki yıllardan beri var olan sorunlar son bulmuş oldu.” Dedi.

“Yapay resifler oluşturduk”                                                                                              

Sadece Tarım Bakanlığının bu projelerini yürütmediklerini belirten Başkan Şen: “Balıkların korunaklı alanlar oluşturması yani yapay resif alanlarının oluşturulması, balık popülasyonunun artması, gelecek nesillere sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması açısından korunaklı yerler hatta bu konuda Çevre Bakanlığımızın da katkıları olmuştur. Burgazada, Heybeliada, Kınalıada’da bu yapay resif alanlarının oluşturulması, kaçak olarak oluşturulan, gerçi 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun değiştirilmesiyle Marmara Denizi’nde trol balıkçılığı yasaktı ama bunlar yapılan düzenlemelerle bu kaçak balıkçıların teknelerine el konulması, midye çıkartılan yerlerin belirlenerek sadece oralarda üretime katkı sağlanması sağlandı. Bugün yok olmaya başlayan bir sektörü tekrardan kıyı balıkçılığını, geleneksel balıkçılığın ekonomiye tekrardan dahil edilmesi hususunda çevrenin duyarlı olması, geçmiş dönemde buralara ağ atılması, ağların denizin dibinde kalması, bütün bunların markalanarak insanların avcılık yapması açısından önemli. Denizin dibinde kalmış o artık ağlarında tekrardan oradan çıkartılarak balıklara özgür bir alanda hem üremelerini hem hayatlarını yaşamalarını sağlanması açısından bakanlıklarımızın büyük katkıları oldu.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.