Adalar’dan Hatay’a gönderilen kayıp 99 atın soruşturmasında önemli gelişme!

Adalar’dan Hatay’a gönderilen kayıp 99 atın soruşturmasında önemli gelişme!
Yayınlama: 31.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar’dan faytonları kaldırıyoruz, atları bu esaretten kurtarıyoruz yaygaralarıyla fayton taşımacılığa son veren ve yüzlerce atın akıbetinin sorgulanmasına neden olan İBB ve Adalar Belediyesinin at katliamında, sahiplendiriyoruz diye Hatay’a gönderilip kaybolan 99 atın süren soruşturmasında önemli gelişme yaşandı.

Adalar’dan Hatay’a gönderilen kayıp 99 atın soruşturmasında önemli gelişme!

İBB Meclisi’nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda alınan kararla Adalar’da atlı fayton taşımacılığı sonlandırıyoruz yaygarasıyla Adalara İETT’nin elektrikli kaçak golf araçlarını getiren, Adalar’daki atları Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderen ve sahiplendirdiğini belirten İBB ve Adalar Belediyesi, satın aldığı atları da sahiplendirme adı altında 100 atı Hatay’a yollamış ancak gönderilen atlardan biri yolda ölmüş diğerlerinin akıbeti de ne olduğu belli değildi. Artık salam mı sucuk mu oldular belli değil?

Kaybolmamaları için üzerlerinde çip bulunan atlardan biri, taşınma sırasında öldü. Aradan geçen süre içinde hibe edilen 99 at kayboldu. Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede, “Her ne kadar 100 atın evrak üzerinde Dörtyol Belediye Başkanı ve belediye memuru tarafından imzalanıp, teslim alındığı görülse de Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ve belediyemiz tarafından fiziki olarak teslim alınmamışlardır” dedi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı adli, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ise Dörtyol Kaymakamlığı’nın talimatları doğrultusunda idari soruşturma başlattı.

İstanbul’dan yola çıkan 100 at, Dörtyol ilçesine ulaştıktan sonra teslim alındı. Sevkiyat sırasında atlardan biri öldü. 99 at ise Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve belediyede taşeron olarak çalışan U.A. adına sahiplendirildi. Atlar çiftliğe götürüldü. Atlara para karşılığı binilen çiftlik, pandemi nedeniyle kapandı. Bir süre sonra A.E. ve C.C., İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü arayıp, atların kaçtığı ihbarında bulundu.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar sürerken, Dörtyol Belediyesi de Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçeyle bildirimde bulunan Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız hakkında, görevinde ihmali olduğu gerekçesiyle idari soruşturma açtı.

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Yıldıray Yıldız’ın Dörtyol Belediyesi’nce yapılan başvurusu üzerine, ‘memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelikte ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak’ suçunu işlediği iddiasıyla devlet memurluğundan çıkarılması talebini değerlendirdi. Kurul, oy birliğiyle Yıldız’ın memuriyetten çıkarılması talebini reddetti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.