Adaların Atları Platformu’ndan CHP İlçe Başkanına eleştiri

Adaların Atları Platformu’ndan CHP İlçe Başkanına eleştiri
Yayınlama: 17.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adaların Atları Platformu yaptığı açıklamada CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ı üstü kapalı eleştirdi.

Adaların Atları Platformu’ndan CHP İlçe Başkanına eleştiri

Adaların Atları Platformu yaptığı açıklamada “İBB’nin atlarla ilgili çalışmaları ne yazık ki hâlâ atlardan anlayan bir ekipçe yönetilmiyor. Atların gönderilmesi de dahil, atlarla ilgili bir çok iş, bir partinin ilçe başkanının sözüyle yapılıyor ve bu kişi İBB adına bir sorumluluğa ve yetkiye sahip değil” diyerek CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ı üstü kapalı eleştirdi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, denetim sonuçlarının şeffaflıkla paylaşılması gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada; “İBB’nin elinde kala kala 115 at kalmışken, geçtiğimiz cuma günü bunlardan biri daha can verdi: Önemsenmemekten, ahır bölgesinden dışarı çıkmamaktan. Hatay Dörtyol, İstanbul Kemerburgaz, Aydın İncirliova gibi, onlarca atın belediye veya şahıslar tarafından alındıktan sonra el değiştirdiği ve birilerinin yüz binlerce lirayı havadan kazandığı yerlerde, bu operasyonun sorumlularına soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Büyükada İBB İSPARK ahırındaki atların hemen adada düzenli olarak dolaştırılmaya başlamasını istiyoruz” denildi.

Gönderilen atların şu anki yaşam koşullarını merak edildiğini, kötü durumda olanların derhal tespit edilmesi ve kurtarılması gerektiği, Ekrem İmamoğlu gidip atları görebilirsiniz diye bizzat açıklama yaptğını, aynı gün ahırlara giden ada sakinleri her zamanki gibi yine içeri alınmadıkları belirtildi.


İSPARK Ahırlarındaki atlarla ilgili endişe duyulduğunun belirtildiği açıklamada,  860 atın çip numaraları açıklanmasını istemelerinin sebebinin, Adalar’dan giden atların çip numaraları ile bize gösterilen, gösterilecek olan atların üstündeki çiplerin ellerindeki listede olup olmadığını araştırmak olduğunu belirten platform, İBB’nin at teslim listesinin dışındaki insanların elinde bu çip numaralarına sahip at bulursak, “siz bunları nasıl edindiniz?” sorusunu sormak istedikleri belirtildi.

Adaların atlarının ilk ‘sahiplendirme’ tarihi 5 Haziran 2020. İmzalanan taahhütnameye göre alıcıların atlara en az 1 sene satmadan, devretmeden bakması gerektiği belirtilen açıklamada, “1 sene süre dolmak üzere. Ondan sonra atları arasak da hesap sormak çok daha zor olacak. Bu sürenin dolmasını bekledikleri için bizi oyalıyorlar” ifadelerine yer verildi. Faytonun kaldırılmasındaki tek amacın, imar planı olmayan Adalar ilçesinde hayatı hızlandırmak, ulaşımı kolaylaştırıp yapılaşmanın önünü açmak olduğu belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.