Adaların her tarafı tezgahlarla dolduruluyor!

Adaların her tarafı tezgahlarla dolduruluyor!
Yayınlama: 24.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar İlçesinin öngörünüm projesi yapılarak Adaları güzelleştirme, çarpık yapılaşmayı önleme çabası beyhude oldu.

Adaların her tarafı tezgahlarla dolduruluyor!

Adaların her tarafına mevcut tuvaletleri işler haline getirmek yerine mobil tuvaletler, İSTAÇ işçilerinin soyunma kabinleri için Adaların en güzel yerlerine barakalar yerleştirilirken şimdi de hediyelik eşya satan tezgahlarla dolduruluyor. Bunu yapan da belediye. Üstelik bunu yaparken de kaldırımlara işgallere izin veriyor. Resimde görüldüğü üzere Adalıların bisikletlerini koyduğu yeri boşaltıp kaldırıma ekseri kendi yandaşlarına tezgah koyduruyor, bunu engellemesi gereken kurum da Adalar Belediyesi!

Amacı geçim zorluğunda olan kişilere bir gelir olan bu uygulama maalesef siyasi bir rant kapısına dönüştü. Tezgahların çoğu CHP’nin yandaşlarına veriliyor. İhtiyacı olan insanlar ise kenarda bekliyor.

Dükkan sahipleri rahatsız

Adalar Belediyesi tarafından yenilenen tezgahlar Adalar İlçesinin mahallelerinde yerlerini alırken aynı işi yapıp vergisini ödeyen dükkan sahipleri ise bu uygulamalardan rahatsız.

Adalar CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in arasında rekabete sebep olan tezgahların çoğu siyasi amaç uğruna CHP’nin yandaşlarına veriliyor. Tezgah verilenler arasında önceki dönem Adalar Belediyesi’nde meclis üyeliği yapan K.Ş’nin akrabaları olduğu öne sürülüyor.

Kadınların evde yaptığı el işi göz nuru malzemelerin bu tezgahlarda satılmasında bir sorun olmadığı belirtilirken, dükkanlarda satılan oyuncakların, malzemelerin aynısının bu tezgahlarda satılması sorun olduğu gelen bilgiler arasında.

Adalılar tarafından görüntü kirliliği sebebiyle eleştirilen cadde ve sokaklarda kurulan tezgahlar belediye kira ödüyor ancak devlete vergi ödemiyor. Bu da Adalar’da devlete vergi ödeyen, elektrik, su vs. aynı işi yapan dükkanlar için haksız bir rekabet ortamı yaratıyor. Bunun için tezgahların kaldırılması Adalılar tarafından olumlu karşılanmıştı.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Tezgah sahipleri aynı zamanda mahalle delegesi yapılacak ve ilçe kongrelerinde il delegelerini belirleyecek. İl delegeleri de il başkanını ve kurultay delegelerini belirleyecek. Kurultay delegeleri de Genel Başkanı ve avanesini seçecek.
    Anladınız mı şimdi siz o beğenmediğiniz tezgah sahiplerinin önemini.
    Dışardan bakınca hepsi seçilmiş gibi gözüküyor değil mi?
    Yakından bakabilseniz hepsinin gerçekten s.çılmış olduğunu görürsünüz.