AKP meclis üyesi şimdi de ağaç kesmekten şikayet edilmiş!

AKP meclis üyesi şimdi de ağaç kesmekten şikayet edilmiş!
Yayınlama: 16.04.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş’un, Büyükada Atatürk Meydanı’nda kalan ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamındaki 21 ada 29 parsele koymuş olduğu BURGER KİNG dorsesinin bulunduğu alandaki yılların ceviz ağacını kesmekten şikayet edildiği ortaya çıktı.

AKP meclis üyesi şimdi de ağaç kesmekten şikayet edilmiş!

Büyükada’da 1/4 hissesi FETÖ’den yurt dışına kaçtığı iddia edilen Ömer Faruk Berksan, 1/4 hissesi Ada Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, 1/4 hissesi Ada Vakfı Başkan Yardımcısı Teoman Göral, 1/4 hissesi Aykut Mutlu’ya ait olan 21 ada 5 parseldeki binanın ortak kullanım alanı olan depo ve kömürlük vasıflı yeri kiraladığı ancak binanın deniz tarafında kalan ve mülkiyeti hazineye ait olan 21 ada 29 parsel sayılı kıyı dolgu alanına Burger King firmasının TIR dorsesini koyarak ticari faaliyet yaptığı tespit edilmiş ve Adalar Belediyesi’nce tutanak tutulması üzerine kaymakamlıkça söz konusu TIR dorsesinin kaldırılması yönünde karar alınmıştı.

Ceviz ağacını kesmiş

Ancak meclis üyesi İsmail hakkı Durmuş’un belediye ve kaymakamlık kararlarını takmadığı, Büyükada Atatürk Meydanı’nda kalan ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında olan 21 ada 29 parsele koyduğu Burger King dorsesinin bulunduğu alandaki yılların ceviz ağacını kesmekten dolayı emekli bir hakim tarafından ilgili kurumlara şikayet edildiği ortaya çıktı.

Verilen çalışma ruhsatında film üstüne film çevrilmiş!

Hatırlanacağı üzere İSSER Gıda ve Turizm İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi’nin yetkilisi Ak Parti Adalar Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş tarafından işletilen alana Burger King tarafından tır dorsesi konulmuş, şikayet üzerine kaldırılmıştı. Ticari faaliyetlerine devam eden Durmuş ve buradaki işletmelerin ise işletme ruhsatı alırken Adalar Belediyesiyle birlikte film üstüne film çevirdiği ortaya çıktı.

21 ada 29 parselde faaliyet gösteren İsmail Hakkı Durmuş’un işlettiği ve diğer işletmelerin bulunduğu binaların normalde Büyükada 23 Nisan Caddesi’nden kapı numaraları olmalarına rağmen söz konusu işletmelerin binalarına ait olan depo ve kömürlük vasıflı ortak alanları, 3621 sayılı kıyı koruma kanunu kapsamında olan ve mülkiyeti hazineye ait olan 21 ada 29 parselden göstererek normalde mal sahiplerine ait olmayan devletin uhdesindeki alanlara ruhsat aldıkları ortaya çıktı. Alanda ayrıca Bizans döneminden kalma tonoz kalıntıları mevcut.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.