Akpolat:”Adalıların işine giderken sokak aralarına park ettikleri araçlar toplandı”

Akpolat:”Adalıların işine giderken sokak aralarına park ettikleri araçlar toplandı”
Yayınlama: 06.07.2024
Düzenleme: 06.07.2024 17:21
A+
A-

Adalar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ikinci birleşimi Adalar Belediyesi’nin Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

UKOME yönergesindeki şartları taşımayan ve 4 Temmuz 2024 tarihi itibariyle toplatılmaya başlayan akülü araç sorununa dikkat çeken Akpolat, aşırı hız yapan ve kontrolsüz kullanılan bireysel akülü araçların büyük kazalara neden olduğuna dikkat çekti.

Adalıların işine giderken sokak aralarına park ettikleri araçaların toplatıldığını belirten Akpolat, sonunda yapılan bu uygulamadan vazgeçerler gibi vatandaşlarda bir kanı olduğunu, bunun kesinlikle doğru olmadığını, çok olumlu tepkiler aldıklarını, vatandaşların araçlarını ada dışına çıkartmak istediklerini söylediklerini, kendilerine “bağışlayın” çağrısında bulunuduğunu söylediğini, uygulamadan memnun olmayanlarında korsan araç işi yapanların olduğunu belirtti.

Bu çalışmaların yaz boyunca devam edeceği özellikle 1 ay boyunca sıkı denetimlerin olacağını belirten Akpolat, kendi araçlarını kullanması için başkasına verenlerin araçları da toplatılacağını belirtti.

Eğitim dönemi başladığında ücretsiz servislerin çalışacağını belirten Akpolat, sabah-akşam öğrencilerin okullarına ücretsiz bir şekilde götüreleceğini ve bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Ağır iş yapan esnafın (marangoz,tüpçü, vb.) araçlarına dokunulmayacağını belirten Akpolat, dönerci, bakkal, pizzacı, manav, kebapçı, bu tip dükkanların akülü araç kullanmasının doğru olmadığını söyledi. Akpolat, bu tür dükkanların işlerini bisiklet ile yapması gerektiğini belirtti. PTT’nin aracınada karşı olduğunu belirten Akpolat, bu tip kurumların ufak araç kullanması gerektiğinin altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Tuncer karaca dedi ki:

    Yıllardan beri bu konuya el atılmamış olması gerçekten de adada ,bisiklet ve akülü araçlar in açtığı trafik karışıklığı ve yayaların bu anlamda rahatsızlığı dikkat çekiciydi. Sayın belediye başkanı nin göreve gelir gelmez bu konuyu gündeme getirip bir çözüm içerisinde olmasını takdirle karşılıyor şükranlarımı sunuyorum