Atlar nereye gitti? Tamam da, atlar nereden gönderildi?

Atlar nereye gitti? Tamam da, atlar nereden gönderildi?
Yayınlama: 25.04.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Son günlerde kamuoyunun gündeminde olan 99 adet atın kaybolması konusunda, “bu atlar nereye gitti?” sorusunun yanında bir sormamız gereken soruda “bu atlar nereden gönderildi?” olmalı

Atlar nereye gitti Tamam da, atlar nereden çıktı

Adalar’da faytonların kaldırılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı, içinde Hatay Dörtyol Belediyesinin de bulunduğu çeşitli kurumlara hibe edildiği söylenen atlardan, Hatay Dörtyol Belediyesine gönderilen 99 atın kayıp olduğu ortaya çıkmış, konuyla ilgili adli süreç başlatılmış ve Hatay Dörtyol Belediye Başkanı istifa etmişti.

Peki sadece bir kurumda bu sonuç çıktıysa diğer yerlere gönderilen yüzlerce atın akıbeti ne oldu? Atlar nereden gönderildi? Akıllara bu sorular geliyor…

İşini gücünü bırakıp tabiri caizse makam masasını günlerce Büyükada’daki ahırların oraya taşıyan, Türk Bayraklı eyerle at üstünde poz veren ve baştan sona bütün sevk/idare sürecini yöneten CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat ise instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda, “sosyal medyada 500 at Urfa’ya, 300 at Adana’ya verilmiş diye, aslı astarı olmayan haberler var. Hepsi gerçekdışı haberlerdir. Bunları nereden biliyorsunuz diye soracak olursanız, insanların salgın hastalık nedeniyle sokağa çıkmaya korktuğu bu zor günlerde hemen hemen her gün gönüllü olarak o bölgedeyim ve orada olmaya devam edeceğim” demişti.

KRT muhabiri gazeteci Çağdaş Ulus ise, kaybolan atların Dörtyol Belediyesi’nde memur olarak çalışan çiftlik sahibi Ferhat Erkin’e verildiğini söyleyip, atların Adana, Kahramanmaraş ve Şırnak’ta farklı noktalarda satıldığını, Adana’da son zamanlarda ‘dere kenarlarında çıkan at kafaları’ haberlerinden atların kesildiği şüphesi olduğunu belirtmişti.

CNN Türk ise yaptığı haberde çarpıcı iddiaları gündeme taşımıştı. Haberde, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faytonculardan satın alarak sahiplendirdiği atlarla ilgili tartışma sürüyor. 100 ata ne olduğuna dair henüz net bir açıklama yok. Tartışma sürerken ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. İddiaya göre, İBB’den Dörtyol’a giden ve kaybolan 99 atın 80’i ortalama 2 bin dolara Irak’a satıldı’ ifadelerine yer verilmişti.

Hal böyle olunca da doğal olarak atların nereden bu yerlere gönderildiği sorusu aklımıza geldi. Tabi muhatabımız kendi değimiyle süreçte her gün alanda bulunup atların tırlara doldurulup Büyükada’dan çıkarma gemileriyle yollamasında başrol de bulunan kendi deyimiyle sürecin her anında alanda olan CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat geliyor.

Detaylara gelirsek…

Elimizdeki listede 860 atın çeşitli yerlere sevk edildiği belirtiliyor. Bunlardan 18 adedi 01.10.2020 tarihinde Erzincan’a gönderilmiş. Erzincan Akpolat’ın memleketi. Doğal olarak şu soru aklımıza geliyor. 18 atı teslim alan kişiler arasında Akpolat’ın akrabası veya bir tanıdığı var mı? Bu atlar karşılığında herhangi bir ücret alındı mı? Alındıysa alınan ücret nerede? Hibe edildi deniyor ancak aldığımız bilgiler ve ulusal basında çıkan haberlere göre atların bazılarının satıldığı yönünde.

860 atın 15 adedi 28.09.2020 tarihinde AYDOS’a sevk edilmiş. Atlardan 146 adedi 2020 yılının Haziran ayında, 379 adedi Temmuz ayında, 260 adedi Ağustos ayında, 18 adedi Ekim ayında, 42 adedi Eylül ayında tırlara doldurularak Büyükada’dan çıkarma gemisiyle sevk edilmiş.

Bu atlar nereye gönderildi? Teslim belgeleri veya tutanak var mı? Atları kimler teslim aldı. Yukarıdaki belirttiğimiz 860 adet atın kaç tanesi yerine ulaştı? Atlar arasında satılan var mı? Satılan varsa makbuzları var mı? Makbuz yoksa paralar nereye gitti? Hani atlar hibe edilecekti! Sorular uzayıp gider. Sürecin her evresinde konunun içinde olan CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın bu sorulara cevap vermesi ve kamuoyunu aydınlatması artık kaçınılmaz görünüyor. Bir açıklama yapılmadığı takdirde konuyla ilgili şaibeler devam edecek gibi görünüyor.

Şükrü ABANOZ

[totalpoll id=”153741″]

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.