“Babam faytonlara ödenen paralarla evler, dükkanlar aldı”

“Babam faytonlara ödenen paralarla evler, dükkanlar aldı”
Yayınlama: 22.06.2024
Düzenleme: 24.06.2024 10:56
A+
A-

“Babam faytonlara ödenen paralarla evler, dükkanlar aldı” Adalar’da çözüldüğü düşünülen, bazı Adalılar tarafından olumlu bulunan bazı Adalılar tarafından kaldırılması eleştirilen fayton konusu tekrar gündeme geldi.

Sevgili Adalalılar; hatırlarsınız Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalında bizlerle tanıştırdığı aslında çok yakından tanıdığımız Büyükada’nın evladı Mika Can Raun’un samimi söyleşisi Adalar için hazin bir o kadar da düşündürücü. İBB&Fayton ikilemi yeniden gündemin tam ortasına oturdu. Azmanbüsler sayesinde.

@mikarun yukarıdaki alıntı videoda “..babaların faytonları vardı büyükada da. Kalkınca da böyle bir kalkınma yaşadı ailem. Tek fayton başına verilen ücreti biliyorsunuzdur” diyor Armağan’a. “Böyle olunca ve birkaç tane olunca yüklü para sonra evler, dükkan onlar bunlar…” 20 sn’de herşey anlaşıldı. @196sekiz kanalında 9,7 milyon izlenme ile en çok izlenen video. Bu arada Mika Can Raun bir saldırıya uğramış, kendisine geçmiş olsun diyoruz…

@mikarun un big bangi İBB eliyle sunulduğu, belediye bütsesinden 16 milyon istanbulludan geldiğini söylemiş olsak ne düşünürdünüz? Mika şu an karşımızdaki halini başta İBB Başkanı @ekrem_imamoglu ve 16 milyon istanbulluya borçlu. Acaba Adalar’da toplu taşımacılıkta kullanılacak olan ve ada dokusuna uymadığı gerekçesiyle Adalıların tepkisini çeken devasa niminibüslerden kimler milyoner olacak merakla bekliyoruz.

  1. @mikarun her zaman söz hakkına sahipsin, söyleyeceğin bir şey varsa burdayız. @AdaGazetesiadalar YouTube kanalımız.
  2. İBB başkanı İmamoğlu @mikarun u kalkındırdığı gibi başka kişileri de kalkındırmış mıdır? Bir vefa bekliyor mu? Bu konularda buyruğu ne olacak merak ediyoruz?
  3. Adalar Belediye Başkanı @mikarun dan ders alacak mı? Şov nedir nasıl yapılır, twerk nasıl yapılır, denizden çıkma, sünger arama, göbek atma, kaybolma konularında fazlasıyla yardıma ihtiyacı var. 6 (Altı) kayıt dışı danışmanın yerine bir @mikarun yeter. @mikarun Azmanbüsler hakkında ne düşünüyor, Adalılara destek verir mi?
  4. Çok şeffaf İmamoğlu ve çiçeği balkonda unutan Başkan Akpolt acaba faytonlara verilen 90 Milyonu halka açıklar mı. Ya da faytonculardan toplanan atların sonu ne oldu açıklar mı? Zira bu konuda orttaklar. Biri parayı verdi, biri ortadan kaybetti. Bir gecede atlarla olan resimlerini sosyal medya hesabında kaybettiği gibi… Hokus Pokus

Sayın 16 milyon İstanbullu ve 16 bin Adalılara son söz sizde, bu kadar işsizlikte fayton sahiplerinin hem para alıp hem de İBB de garanti istihdam edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Üstüne akülü cehennemi, bisiklet terörü ve azmanbüsler, nasıl makus bir talihe sahipsiniz ancak prenslere layık?

Adalar Belediyesinin bütçesini, meclisini, başkanını yani her şeyi siz belirliyorsunuz ama azmanbüsler yakanızda, biraz oturup düşünmek lazım. Biz ne ettik de başımıza dinazorlar yağdı diye.

Aman bize yol lazım demeyin, yolları kaldırılar…
Aman bize orman lazım demeyin, ormanları işletmeye betona boğarlar…
Aman bize deniz, kıyı lazım demeyin, kıyıları işgal ederler… Aman bize deniz ulaşımı demeyin, bayramda gördük… Aman bize temizlik lazım demeyin, ada zaten çöplük daha beter olur…

Bunları istediniz ve oldu. Allah’tandır dilediğiniz dikkat edin.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Maalesef, çok doğru.

  2. AdaGazetesiSırlarıİfşa dedi ki:

    Ne kadar manidar bir haber.Herhalde Karanlık odaklar ekrem imamoğlundan gazetelerine(!) hiç rant alamamışlarki taktiksel saldırıya başlamışlar.Hukuk devletinde zaten vatandaşın malına mülküne el konulmaz,o faytonlara meşru anlaşma kapsamında hakedilen bir para ödendi,öteki türlü zaten mala çökmektir,malum sizin tayfa çok iyi bilir bu işleri.Minibüsler ise zaten kamunun,öho bile değil,kimse para kazanmıyor,ama tabi oyun çok çok büyük,piyonları birbirine bağlayın,adalar gazetesi,katarlılar,beach club mafyaları,furryler,muhafazakar siyasetçiler.HERŞEY YERİNE OTURUYOR.
    Karanlık odaklar adalı halkı birbirine karşı kışkırtıp katarlı efendileri için şeriata hazırlıyorlar.Bazıları da bu emellere isteyerek yada istemeyerek hizmet ediyor.Bunun sadece bir haber olmadığını biz iyi biliyoruz,özellikle o kadar faytoncu varken RUM bir ailenin faytondan kazandığı helal parayı sorgulamaları sizce bir tesadüf mü?Tekrar düşünün.Azınlıkların malına çökmek isteyen milyonlar var.Oyun çok büyük,1923den beri hepsi hazımsız.Bu gazetemsi oluşum da bu hissiyatı provokatif haberimsilerle körüklüyor..BU OYUNLARI BİZ GÖRÜRÜZ.

    Benim tahminim Ada kültürüne ait olmayıp kıskançlıktan ada kültürünü yok etmeye bozmaya karar vermiş ada gazetesi yönetimi halkı birbirine kışkırtıp anadoludan gelen zengin talancılara ucuza mal mülk yaptırmak istiyor.Herşeyi birbirlerine bağlayın,niye bu gazetede sürekli adalarda hiç ev satılmadığının bas bas reklamı yapılıyor?Niye izmire taşınma reklamı veren emlakçı linkleri var?Tüm Hepsinin amacı bizim gibi gerçek adalıların adadan atılıp bu gazete sahibi gibi sonradan adalıların adayı ucuza kapatması üzerine herşeyleri planlı,simitçilere karşılar sokak hayvanlarına karşılar adadaki herşeyi ve herkezi kovup kataristan avmsi yapacaklar sahipleriyle herşey yakında açığa çıkacak.Şu an bunların hepsi bir TAHMİN VE YÜRÜTME dolayısıyla GERÇEK DEĞİL ama birgün gerçekler açığa çıkacak TİYATRO bitecek ve o zaman göreceğiz tahminlerim doğru mu değil mi? Sağlıkla ve laiklikle kalın,MUSTAFA KEMAL ve CUMHURİYET FEDAİSİ 1881 Facebook grubuna selamlar.Ben Harun,84,bilgisayar mühendisi(emekli).