Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in vatandaşın dükkanına çökecek iddiası!

Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in vatandaşın dükkanına çökecek iddiası!
Yayınlama: 04.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Adalar Belediyesinin birahane işleten Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in Büyükada’nın sevilen esnafı Zekai Boralılar’ın vefat etmesi üzerine Saat Meydanı’ndaki yerini bir takım planlarla ele geçirip kendisinin işletmeye çalıştığı öne sürüldü.

Başkan Yardımcısı Engin Çelik'in vatandaşın dükkanına çökecek iddiası!

Yakın zamanda kaybettiğimiz Büyükada’nın sevilen esnaflarından Zekai Boralılar’ın vefat etmesi üzerine Boralılar’ın varislerinin dükkanın ruhsatının kanuni hakları gereği kendi üzerlerine devir alma talebi, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in işi zora sokması, engel çıkarması, bahane üretmesi nedeniyle sürüncemede kalması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Önceki sene birahane ruhsatı olan dükkanın ruhsatı Engin Çelik tarafından restoran ruhsatına çevrilmişti. Yerin varisleri de Zekai Boralılar’ın vefatı üzerine kanuni hakları gereği yerin ruhsatının kendi üzerlerine devredilmesini istedi. Ancak Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik engeliyle karşılaştı. Çelik, ben size ruhsat devri yapmam, o ruhsat zaten sıkıntılı gibi bahanelerle işi yokuşa sürmesi beraberinde bir takım iddiaları gündeme getirdi.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in yerin mal sahibiyle anlaştığı, varisleri devre dışı bırakmak için türlü bahaneler çıkardığı, Zekai Boralılar’ın varislerini dükkandan çıkartıp kendisinin işleteceği, zaten aylardır Büyükada’da yer aradığı öne sürüldü.

Geliişmeler üzerine Zekai Boralılar’ın kızı yerin ruhsatının kendi üzerlerine devri için belediyeye dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Dilekçede;

“1992 yılından beri 21 ada 2 parselde bulunan dükkanı kiracı olarak iletmekteyiz. Maalesef covid dolayısıyla babamızı 3 ay önce kaybettik. Ruhsat babamız Zekai Boralılar üzerine olduğu için miras yoluyla varislerine devrolmaktadır, biz de bunun için gerekli müracaatları yaptık ve ruhsatı ben Yağmur Boralılar Kural’ın üzerine geçirmek için gerekli evrakları hazırladık. Hemen ardından mal sahibinin kızı Özlen hanımdan bize haber geldi, asla ödeyemeyeceğimiz bir kira tutarı söyleyip bizi çıkartmak istediğini belirtti, kira kontratı yenilenmediği için bu sürecin sonunda belediyeden bizim üzerimize ruhsatın geçirilemeyeceği bilgisi verildi, fakat geçen sene birahane ruhsatı olan dükkanımızı, covid sebebi ile restoran ruhsatına çevirmiştik bu süreçte herhangi bir problem yaşanmamıştı. Biz 30 senedir gelirimizi bu dükkandan sağlamaktayız, bu durum bizi ve ailemizi mağdur etmektedir. Biz babamın 1992 yılından beri ruhsatlı olarak işlettiği dükkanının, ölümü dolayısıyla ruhsatının bize geçmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik

1- Büyükada’nın sevilen esnafı Zekai Boralıların vefatından sonra mağdur olan ailesine/varislerine ruhsatı neden devretmiyorsun?

2- Önceki sene birahane olan ruhsatı restoran ruhsatına çeviren sen değil misin?

3- Yerin İngiltere’de olan sahibiyle 300 BİN TL’ye anlaştığın ve yere senin talip olduğun iddiası doğru mudur?

4- İşyerini ele geçirmek, varisleri devre dışı bırakmak için türlü engel çıkardığın doğru mudur?

5- Yerin İngiltere’deki sahibini dükkanın ortasındaki çıktıları kaldırırız, yola koyulan fazlalıklara izin vermeyiz diyerek mal sahibini tehdit edip zorla anlaşma yaptığınız doğru mudur?

6- Bu akçeli işleri bırakıp ne zaman asli göreviniz olan ada için çalışmaya başlayacaksınız?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.