Büyükada spor tesisleri inşaatı start aldı

Büyükada spor tesisleri inşaatı start aldı
Yayınlama: 17.03.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükada’da Amatör spor kulüplerinin kullanımına yönelik stat yapımına başladı.

 

Büyükada Nizam Mahallesi Tepeköy mevkiinde Koca Yusuf adı verilen stadın inşaatının 4 ay içerisinde bitirileceği ve amatörlerin hizmetine sunulacağı belirtildi. Büyükada’da yaşayan çocukların ve gençlerin stadın bitmesini heyecanla bekledikleri ifade edildi.

Koca Yusuf stadı

1980’li yıllarda Belediye Şubesi eski Müdürü Alb. Orhan Yalvaç’ın uğraşları sonucu yapılmış olan stadın çimlendirilmesi 1984 yılında Belediye eski Başkanı Recep Koç tarafından yaptırılmıştı.

Büyükada spor tesisleri inşaatı start aldı

 

Recep Koç tarafından çim sahada ata sporu güreş turnuvası düzenlenmişti.

Büyükada spor tesisleri inşaatı start aldı

 

Stadın deniz tarafındaki dolgusunda kayma olmaması için dikilen çam fidanlarının büyümesiyle Adalar Orman İşletme Şefliği tarafından 2/b orman alanına dahil edilmişti. Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı bu alan için mülkiyet mücadelesi vermiş ancak mahkeme tarafından önceden Yunanlı bir çiçekçiye ait olan bu alanı Orman Bakanlığı adına tescil edilmişti.

Bu olup bitene rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında yayına aldığı “spor envateri” adlı bültende kendisine yer bulmuştu.

2012 spor başkenti olan İstanbul’da faal olarak gösterilmişti.

Futbol sahası daha sonraki yıllarda sahipsizlikten kaynaklanan ilgisizlikten, bakımsızlıktan büyükbaş hayvanların otlak yeri haline gelmişti.

Mülkiyeti Orman Bakanlığı’ndan Çevre ve Spor Bakanlığı’na devredilen, yapılan protokol ile sahanın inşaatı için İBB’ye verilen Koca Yusuf Stadı’nın yenileme çalışmalarına yapılan devir teslim töreni ile başlanılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.