Büyükada Tarımsal Kooperatifi’ndeki sahtecilik iddialarının arkası kesilmiyor!

Büyükada Tarımsal Kooperatifi’ndeki sahtecilik iddialarının arkası kesilmiyor!
Yayınlama: 23.08.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Hiçbir tarımsal faaliyet bulunmayan Büyükada Tarımsal Kooperatifi’nin başkanının kanunsuz icraatlarına her gün bir yenisi ekleniyor!

Adalar ve İstanbul’da yaşayan bir çok kişiden üyelik vaadiyle paralar toplayan kooperatif başkanı Taylan Kırteke, Tarım Bakanlığı yetkililerinin bildirdiği gibi, Büyükada dışında ikamet eden kişilerin Büyükada kooperatifine üye olmalarının kanunen mümkün olmadığını herkesten gizleyerek “KOOPERATİFÇİLİK” oynamaya devam ediyor. 

Denetleme kurullarının ortaya çıkardığı ve Tarım Müdürlüğü müfettişlerine iletilen kooperatif hesaplarındaki uyumsuzluklar sonucu yönetim ve denetim kurulu üyelerinin Taylan Kırteke hariç tamamı görevden ayrılmıştı. 

Yaklaşık 1 yıl önce kapısına kilit vurulan ve göstermelik halde atıl duran mantar tesisinden sonra, kooperatifteki görevinden istifa eden Fethi Okyar’ın arazisindeki Bal üretimi de Tarım Müdürlüğü tarafından uygunsuzluk sebebiyle durdurularak kooperatifin olduğu iddia edilen kovanların araziden boşaltılmasına bugün saat 12.20 itibarıyla başlandı.

Hiç bir tarımsal faaliyeti kalmayan kooperatif belediyeden kiraladığı ama kirasını hiç ödemediği dükkanda, Büyükada ile hiç ilgisi olmayan malları Büyükada adıyla satmaya devam ediyor. Ancak satılan ürünlere uygunsuz oldukları gerekçesiyle Tarım Müdürlüğü tarafından kesilen cezaların arkası kesilmiyor. Belediye Başkanı Erdem Gül’ün kirası ödenmediği için kamu zararına sebep olan bu dükkanın sözleşmesini iptal edip etmeyeceği merak konusu.

Daha önce kooperatifin evraklarına sahte imzalar atmasıyla gündeme gelen başkan Taylan Kırteke’nin şimdi de boşandığı eski eşi Adalar Belediyesinin sahte Basın Yayın Müdürü V. Şebnem Kırteke ile resmi kayıtlara göre yıllardır aynı evde yaşamaya devam ettiği, tüm resmi kurumlara bu sahte ikamet adresini bildirdiği, gelen resmi tebligatlarda adreste bulunmadığı, oyunu dahi yıllardır bu sahte adreste kullanarak yeni sahteciliklere imza attığı gelen bilgiler arasında.

Geçmiş ve şimdiki dönem tüm Belediye Başkanlarına yakınlığı ile bilinen Belediyenin memuru Şebnem Kırteke’nin bu kanunsuzluğa yıllardır bilerek ortak olması, boşandığı eşi Taylan Kırteke’nin belediyeden dükkan kiralamak dahil tüm karmaşık ilişkilerinde yer almaya devam etmesi, Vergi, ceza ve özel borçlarını ödeyemeyen sözde tarım kooperatifinin başkanının sahte ikametgahına kendi adresinde izin vermesi ve boşandığı eşinin bu kanunsuzluğuna yıllarca göz yumması hayli ilginç.

Kooperatif Başkanı Taylan Kırteke’nin ise, resmi kayıtlarda tarımsal kooperatifin merkezi olarak gösterilen ve tapusu bir başkasına ait olan adresteki binada yıllardır kayıtsız olarak oturması, “Taylan Kırteke, Şebnem Kırteke, Kooperatif” ilişkilerindeki durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

Umarız Erdem Gül bu çemberin içine çekilmez.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.