Büyükada Terrace LİDO’da ne değişti de “ALT YAPI HİZMETLERİNİ KES” yazıları gönderildi!

Büyükada Terrace LİDO’da ne değişti de “ALT YAPI HİZMETLERİNİ KES” yazıları gönderildi!
Yayınlama: 04.10.2024
Düzenleme: 04.10.2024 12:44
A+
A-

Büyükada’da İnanlar İnşaat Serdar İnan tarafından inşa edilen, uzun bir süre gündemi imara aykırı eklentileri nedeniyle meşgul eden, ulusal ve yerel medyaya konu olan “Terrace Li̇do”’nun elektriği, suyu, doğalgazı, telefon ve telefon, internet bağlantıları kısacası alt yapı hizmetleri, Adalar Belediyesi tarafından ilgili mahkeme kararları gereği kesilmesi için ilgili kurumlara yazı gönderilmişti.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI GÖNDERDİ


Yazıların gönderilmesinin sebebi ilgili mahkeme kararları. Adalar Belediye Başkanlığı tarafından kurulca onaylı proje doğrultusunda verilen inşaat ruhsatının İstanbul 4. İdare Mahkemesinin 02.11.2011 de iptal edildiği, Danıştay 6. Dairesinin 25.09.2012 tarihinde İstanbul 4. İdare Mahkemesinin kararını onadığını, Danıştay 6. Dairesinin 30.12.2014 tarihinde de “kararın düzeltilmesi isteminin reddine” karar verdiği göz önünde bulundurularak mevcuttaki yapının yasal olmadığı; ayrıca binanın 30.06.2019 tarihli Yapı Kayıt Belgesinin bulunduğu ancak söz konusu Yapı Kayıt Belgesinin açıklanan sebeplerle geçerli olmaması sebebiyle 2863 sayılı kanunun 16. Maddesi gereğince gerekli işlemlerin ilgili belediyesince yapılmasına karar verdiğini bir önceki yazımızda belirtmiştik.

İSTANBUL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ “KESME” DEDİ


Bunun üzerine Adalar Belediyesi, ilgili mahkeme kararları gereği AYEDAŞ, İGDAŞ, TÜRK TELEKOMİNİKASYON, İSKİ vb. yazılar yazılarak Büyükada LİDO’nun elektriğinin, suyunun, doğalgazının, telefon v.b altyapı bağlantılarının kesilmesini istemiş ancak İstanbul Çevre Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ejder Betur’un, kurumlara bir yazı göndererek kısaca, ilgili binanın yapı kayıt belgesi olduğunu, her ne kadar yapı kayıt belgesinin ilgililerin eksik beyanda bulunmuş olsada düzeltme imkanlarının olduğu, düzeltiği durumda yapı kayıt belgesinin geçerli olacağını ve binanın alt yapı bağlantılarının kesilmemesi gerektiğini belirterek mahkeme kararlarını hiçe sayarak kendini mahkemenin üstünde koymuştu.

ÖNCE KES ŞİMDİ DE KESME!


Kimsenin altyapı hizmetleri kesilmesin, insanlar mağdur olmasın tabi kanunlar çerçevesinde, temennimiz bu yönde ancak faturasını biraz geciktiren, ödeyemeyen Adalının suyunu, doğalgazını , elektriğini, vatandaşın cep telefonlarına tehdit gibi; “faturanız ödenmediz keselim mi?” gibi dalga geçer gibi mesajlar çek, ödeyemediğinde anında kes ama konu Terrace Lido olursa ayrıcalık yap yazıları, alınan mahkeme kararlarını hiçe sayarak yöneticileri ricası üzerine kesmemek için herşeyi yap! Ne uğruna?

NE DEĞİŞTİ NE OLDU DA KARAR DEĞİŞTİ?


Aynı İstanbul Çevre ve İklim Bakanlığı İstanbul İl Müdürüğü tekrar ilgili kurumlara yazı yazarak binanın alınan mahkeme kararları gereği binanın altyapı hizmetlerinin kesilmesi için ilgili kurumlara yazı yolladı. Önce kesme diyen kurum şimdi kes diyor; İlginç…Ne değişti, ne oldu da karar değişti? Bakalım alınan bu yeni karar uygulanacak mı? İlgili kurumlar gereğini yerine getirecek mi? Yoksa yine kitabına mı uydurulacak? Takip edeceğiz…

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.