Büyükada TİARA Oteli’nden DEPREM açıklaması

Büyükada TİARA Oteli’nden DEPREM açıklaması
Yayınlama: 09.03.2023
A+
A-

Türkiye korkunç bir deprem felaketi ile sarsıldı. Ağır yıkım Dünya kamuoyunun gündeminde de büyük üzüntüye sebep oldu. Türk halkı elbette en derin acıyı yaşadı. Tatillerini Türkiye’de geçiren Anadolu’yu ve halkını seven milyonlarca dünya vatandaşı da yaşanan acıya ortak oldu. Şimdi yaraları sarıp yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldırma zamanı geldi.

Bilindiği gibi deprem bölgesinde oteller de yıkıldı ve trajik bir şekilde çok değerli yurttaşlarımızın bir kısmını da otel enkazlarının altında kaybettik. Elbette otel yapıları da Türk halkının yapı kültüründen istisna yapılar değildir. Yaşanılan büyük depremde yerle bir olup konuklarının ölümüne sebep olan otel de vardır, ayakta kalıp misafirlerini koruyan otel de vardır. Yüzyılın felaketi olarak tarihe geçen 6 Şubat depremi ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında değerlendirmeler yapılıyor. Bu kapsamda Adalar’daki otellerin depreme dayanıklılığı da gündeme geldi.

Bütün yaşanılanlar göz önünde iken Büyükada’nın kaliteli otellerinden biri olan TİARA oteli bir bildiri yayınlandı. Bildiride;

‘Misafirlerimizin dikkatine
Otelimiz, siz değerli misafirlerimizin güvenle konaklaması için depreme dayanıklı olarak inşa edilmiştir.
1999 Gölcük depreminden sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yeni Deprem Yönetmeliği’ni 6 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe koymuştur.
Otel binamız, iligili yönetmelik yürürlüğe girdikten 15 ay sonra, 20.06.2008 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi’nden alınan inşaat ruhsatı ile söz konusu Deprem Yönetmeliği’ne uygun perde beton sistemiyle inşa edilmiştir.
Otelimiz 01.03.2011 tarihli otel yapı kullanma izin belgesi ile depreme karşı güvenli bir şekilde hizmete başlamıştır’ ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Exit mobile version