Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi
Yayınlama: 02.04.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

Büyükada ve Kınalıada’da olmak üzere tam teçhizat ve iç donanımıyla acil vakaların ivedilikle en yakın sağlık tesisine ulaştırması hedeflenen acil nakil ambulansları, Sağlık Bakanı Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken’in katıldığı bir törenle resmen adalıların hizmetine sunuldu.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Özel olarak sadece hizmet sunumu için yaptırılmış ve 20 mil kapasiteli hızı olan 15-20 dakikada anakaraya ulaşan, bütün teknik donanıma sahip her türlü hava şartlarında iki hastayı taşıyabilen çok özellikli acil deniz ambulansları açılış törenine,  Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken, Ak Parti Kayseri Milletvekili Murat Demir, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal Memişoğlu, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güliz Ülkü, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Yüksel, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Musa Günay, Adalar Ak Parti meclis üyesi Ramazan Dokuzkardeş, Hayrabet Toplayıcı, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Av.Özlem Öztekin Vural, partililer ve adalılar katıldı.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış törenine geçildi. Törende, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal Memişoğlu, Ak Parti Kayseri Milletvekili Murat Demir, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik ve Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken bir konuşma gerçekleştirdi.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

“Adalı bunu hakkediyor”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal Memişoğlu konuşmasında Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in Heybeliadalı olması vesilesiyle 2012 yılında başlayan bu proje için teşekkür etti. Teknelerin teknik özelliklerine değinen Memişoğlu, ada halkının böyle hizmetlere layık olduğunu belirtti. Adaların sağlık anlamında özel bir öneme sahip olduğunu söyleyen Memişoğlu, Ahmet Baha Öğütken’in Heybeliadalı olmasının bu hizmetlerin Adalar’a gelmesinde önemli bir etken olduğunun altını çizdi. Çok daha iyi sağlıklı günlere daha iyi hizmetlerde bulunacak şekilde planlamalarını yaptıklarını ifade eden Memişoğlu, “Adalı bunu hakkediyor” dedi. Memişoğlu, her türlü sağlık hizmetini en kapsamlı şekilde vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik: “İstanbul’un pek çok yerinden daha iyi hale geldi”

Kısa süre önce açılışı yapılan Adalar Devlet Hastanesi’nden sonra bugünde Adalar İlçesi için çok önemi olan deniz nakil araçlarının hizmete sunulması için bu törenin düzenlendiğini belirten Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, teknelerin hizmete girmesiyle birlikte bir hastanın hastaneye ulaşmasının 20-25 dakika olduğunu ve bunun İstanbul’un pek çok ilçesinde daha iyi olduğunu belirtti. “İnşallah bu teknelere çok fazla işimiz düşmez” ifadelerini kullanan Dengeşik, işimiz düşse bile emin ellerde olduklarının ve bununda mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir: “Türkiye büyümesiyle dünyada önemli ülkeler arasında”

Türkiye’nin gelişmesinde, Türkiye’nin büyümesinde dünya da önemli ülkeler arasında yer almak için projeleri devam eden Türkiye’nin, özellikle sağlık alanında son yaptığı atılımlara bir yenisinin daha eklendiğini belirten Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, dünyada çok az ülkede bulunan bu projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu yöneten ekibin bir eseri olduğunu söyledi.

Büyükada ve Kınalıada’daki acil hasta nakil ambulansları törenle hizmete girdi

Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken:” Ne mutlu ki Milli bir tekne ile yapacağız bu işi”

Sağlık Bakan Yardımcısı Heybeliadalı Ahmet Baha Öğütken hizmete başlayan acil hasta nakil ambulansları için,”Ne mutlu ki milli bir tekne ile yapacağız bu işi. Bundan önce hep ithal teknelerle yapıyorduk” dedi. Büyükada’ya gelmeden önce Kınalıada’daki ambulansı denediğini belirten Öğütken, “Kınalıada’da teknemize bindik, denedik, gerçekten güzel bir tekne olmuş. İnşallah hasta olmayız ama hasta olursak da anakaraya ulaştıracak güzel bir teknemiz var” dedi. Adalar için bundan on sene evvel Adalar’daki sorunların ne olduğunu öğrenmek için yaptıkları ankette ilk soruda sağlık cevabını aldıklarını belirten Öğütken,” Elhamdülillah şimdi hastanemizi de yaptık. Bütün Adalar’da aile hekimlerimiz de var. Bütün Adalarımızda ambulanslarımız var anakaraya bizi taşıyacak. Çok güzel teknelerimiz var” dedi. 2002’den öncesini ve bu gün gelinen yeri karşılaştırdığını söyleyen Öğütken, nereden nereye gelindiğini zaten adalıların gördüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali Proje Şehir Hastanelerinin açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirten Öğütken, hastanelerin muhteşem olduğunu imkan olursa internetten girilip kontrol edilmesi gerektiğini belirten Öğütken, “ Yakında gerçekleri de  İstanbullularla tanışacak, İstanbullular onlarla tanışacak” dedi. Bunlardan birinin Başakşehir’de bir tanesinin de Sancaktepe’de gerçekleştireceklerini ifade eden Öğütken, 30 tane dev proje olduğunun müjdesini verdi.

Adalar’ı bildiği için biraz da Adalar’dan bahsetmek istediğini söyleyen Öğütken, Adalar’da dostluğun önemli olduğunu belirtirken cemaatlerin önemine dikkat çekti. Cemaatlere teşekkür eden Öğütken, yapmış oldukları bütün binalarda onların tuğlaları, katkıları olduğunun söyledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.