Büyükada’da “Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı”nda gerginlik

Büyükada’da “Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı”nda gerginlik
Yayınlama: 05.02.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:38
A+
A-

Büyükada Halk Kütüphanesi’nde 02.02.2017 Perşembe günü Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Adalar İlçe Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Güliz Ülkü, emniyet görevlileri, kamu çalışanları muhtarlar ve adalılar katıldı.

Büyükada'da "Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı"nda gerginlik

Büyükada Halk Kütüphanesi’nde 02.02.2017 Perşembe günü Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik başkanlığında “Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Adalar ile ilgili güvenlik önlemlerinin arttırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu ve adalıların soruları cevaplandırıldı.

Toplantıda Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile Adalar’da yolcu taşımacılığı yapan Prens Tur yöneticileri arasında gergin dakikalar yaşandı. Atilla Aytaç’ın “65 yaş üstü yolculardan neden para alıyorsunuz” sorusu iki taraf arasında gerginliğe neden oldu. Prens Tur’un yöneticisi “Bir yerimiz yok. İBB bize yer göstersin yapalım” dedi. Atilla Aytaç ise “Zaten Adalar’da bütün iskeleler kaçak” cevabını verdi.

Büyükada'da "Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı"nda gerginlik

Adalar İlçe Güvenlik toplantısında Kaymakam Hikmet Dengeşik kaymakam olarak ayda bir, haftada bir her adada olmak gerektiğini düşündüğünü belirtti. Bütün adalardan temsilci aldıklarını belirten Dengeşik, Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerinin altını çizdi.

Ada çocuklarının okumaları, kötü alışkanlıklara alışmamalarını sağlamak, vatandaşını korumak  devletin en önemli görevi olduğunu söyleyen Dengeşik, uyuşturucu kullanımın %60’ının İstanbul’da olduğunu ve uyuşturucu ile mücadelenin sadece  polis ile hallolacak bir şey olmadığı, vatandaşında ilgili yerlere yardım etmesi  gerekli ihbarları, bilgileri paylaşması gerektiğini ifade etti.

Büyükada'da "Adalar İlçesi Güvenlik Toplantısı"nda gerginlik

Toplantıda söz alan Adalar’da Kartal seferlerini yapan Prens Tur’un yetkilileri söz alıp bir doğru dürüst bir yerlerinin olmadığını vatandaşın yağmurda şemsiye ile motor beklediklerini belirttiğinde Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın “65 üstü vatandaşlardan niye para alıyorsunuz. Bu vatandaşlarımız Kartal’dan motora bindiklerinde AKBİL kullanıyorlar mı? Madem resmi hatsınız AKBİL neden geçmiyor? Sorusu toplantıda gerginliğe neden oldu. Prens Tur’un yetkilileri bu soru karşısında, “Hayır öyle bir şey yok, Bize yer gösterilsin yapalım. AKBİL sisteminde tek ayaklı vermiyorlar. İlla karşıda da yerimiz olmalı” demesi üzerine Belediye Başkanı Aytaç, “Bunu İBB çözecek. Eğer İBB size resmi hat vermişse İBB çözmek zorunda” dedi.

Prens Tur’un “İBB sorunu çözmüyor bir çok dilekçemiz var olumlu yanıt alamadık” ifadesi üzerine Aytaç.”Büyükşehir uygulamalarına göre Mavi Marmara’da 65 yaş üstündeki vatandaş ücret ödemeden seyahat ediyor. Siz parasını alıyorsunuz” ifadesi üzerine, Prens Tur yetkilisi, “Bizim sıkıntımız yok bize yer göstersinler yapalım diyoruz” karşılığı verdiler. Aytaç ise iskele kirliğine karşıyız, iskelelerin tekleştirilmesi gerekiyor.Bizim görüşümüz, vapur iskelelerinin iyileştirilerek tekleştirilmesi ifadelerini kullandı.

Kınalıada Muhtarı Erdal Aydın, Kınalıada’da iskelelerin üzerine son zamanlarda kaçak vericilerin koyulduğu bunun kanuni bir karşılığı var mıdır? Adamlar geliyor bir günde kurup gidiyorlar. Sorusu ise yanıtsız kaldı.

İskelelere güvenlik için X-ray sisteminin kurulması gerektiğini belirten Kaymakam Dengeşik, bunun maddi bir karşılığı olduğu ancak mutlaka kurulması gerektiğinin altını çizdi. Dengeşik, sahildeki kaldırılan kameraların ise tekrar kurulması için girişimde bulunulması gerektiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.