Büyükada’da bir baz istasyonu daha!

Büyükada’da bir baz istasyonu daha!
Yayınlama: 01.07.2024
Düzenleme: 01.07.2024 10:27
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından izni verildiği belirtilen baz istasyonunun Büyükada Misak Sokak’da kurulumu gerçekleşti. Adalarımıza bir baz istasyonu daha eklendi.


Baz istasyonlarındaki antenin konumu, antenin ışıma örüntüsünün kurulduğu binayı içine almayacak şekilde belirlenmelidir. Ayrıca, anten için yer seçimi ve antenin kurumu sırasında yakın alandaki binaların risk altına alınmamasına dikkat edilmelidir. Anten yeri, çalışma frekansı ve çıkış gücüne göre hesaplanacak güvenlik mesafesi içinde insanların istem dışı ve sürekli maruz kalmayacağı şekilde seçilmelidir.


Günlük yaşamda maruz kalınan RF seviyelerinin başağrısı, uykusuzluk gibi sorunlara yol açtığı kesin olarak gösterilememiştir. Ancak çeşitli çalışmalarda, ICNIRP’nin belirlediği sınır değerlerin altında mobil telefon sinyallerinin beynin elektriksel aktivitelerinde ve algılama fonksiyonlarında (dikkat, hatırlama, tepki verme gibi) kısa süreli değişimlere neden olduğu gösterilmiştir. Fakat bu değişimlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri bilinmemektedir. Bütün vücudun ısınmasına yol açacak derecede RF dalgaların etkisinde kalmak düşük doğum ve sakat doğuma neden olabilir. (Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği)

İnsanlarda neden saklıyorlar!

Yukarıdaki açıklamalardan sonra insanların yoğun bir şekilde yaşadığı sokaklar, alanlar, evlerin çatıları, Adalar’da iskelelerin üzerine kurulan ve dolap içlerine alınarak insanlardan saklanan baz istasyonların (Kınalıada İDO iskelesi), Adalar Belediyesi’nın çatısında kurulu olan baz istasyonları, Adalarımızın çeşitli yerlerinde kurulu baz istasyonlarının sağlığımıza ne derece etki yaptığı ve neden insanlardan saklanmaya çalışıldığı merak konusu?

Hatırlanacağı üzere Kınalıada’ya kaçak onlarlar televizyon vericisi kurulmuş, Kınalıadalıların sağlığı ciddi bire şekilde tehdit edilmiş, Ada Spor Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından itirazlar sonucu kaçak olarak faaliiyet gösterdiği ortaya çıkartılmış, yıkım kararı aldırılmıştı. Bu vericiler Kınalıada’ya kurulduktan sonra Kınalıada ölümlerin yüzde 90’ı kanserden olmuştu. 20-25 verici direğin bulunduğu alndaki vericilerin çoğu yıkılmış sadece bir adet kalmıştı.

Büyükada'da bir baz istasyonu daha!
Büyükada'da bir baz istasyonu daha!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.