Büyükada’da çevre katliamı! Adaları, Adalar Belediyesi’nden koruyalım!

Yayınlama: 13.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Çevre sorunları dünyanın her yerinde ülkelerin karşılaştıkları temel sorunlardan biridir. Çevre politikaları ise, yönetimlerin çevre sorunlarına çözüm getirmek amacıyla tercih ettikleri ilkelerin bütünü olması gerekirken Adalar Belediyesinin Adalar’da yaptığı çevre katliamının önüne maalesef geçilemiyor.

Büyükada'da çevre katliamı! Adaları, Adalar Belediyesi'nden koruyalım!

Belediyelerin çevre sorunlarının çözümünde önemli bir yere sahip olduğu ve çevre politikalarının yerel halkın çevre bilinci üzerinde doğrudan etkisi olduğu sonucunu düşünürsek Adalar Belediyesi yaptığı çevre felaketleriyle bütün tezleri çürütüyor.

Doğa, insanın var olduğu günden beri insanlar için çoğu zaman sığınak olmuş, insanları beslemiş ve geliştirmiştir. İnsanların var oldukları günden beri ihtiyaçlarını karşılamak için doğadan faydalanmaları çevre ile etkileşim içinde olmaları gerekirken Adalar Belediyesinin doğayı olumsuz anlamda etkilemesi olacak iş değil.

Adaları, Adalar Belediyesi’nden koruyalım!

Bir kamu kurumu düşünün doğayı katletmek için özel bir çaba sarf ediyor. Resme baktığımızda Adalar Belediyesinin 2 dönümlük bir arazide yaptığı çevre katliamını insanın aklı almıyor. Çevre katletmede Adalar Belediyesinin eline kimse su dökemez. İnsan sağlığı bu kadar ucuz Adalar’da. Akıllara çevreci geçinenlerin bu çevre katliamını gördükten sonra tepkileri ne olacak diye gelmiyor değil. İşin diğer kötü yanı buralardan toprağa sızan sular doğru belediye plajına, oradan da denize gidiyor.

Giden ne?

Atların itlafında kullanılan toprağa karışmış Strikrin maddesi, belediyenin araç yıkama yerine doldurduğu çöp suları ile burada yıkanan araçların ilaçlı suları. Bir de tuvalet yapılmış onu da unutmayalım. Burada çıkan pis su da denize gidiyor.

Toplumların sosyal ve ekonomik faaliyetlerinin temelinde, yaşadıkları çevreyi iyileştirerek refahlarını maksimuma çıkarma amaçları vardır. Çevrenin zarar görmesiyle birlikte insanların yaşam kalitelerinde de düşüş olduğunu Adalar Belediyesinin kalitesiz, beceriksiz yöneticileri ne zaman anlayacak merak ediyorum. Çevre sorunları her şeyden önce bir yerde ortaya çıkan, çıktığı yerden yayılan ve çözülmesi için yerelde müdahaleyi gerekli kılan sorunlardır. Adalar’da bu sorunların kaynağı Adalar Belediyesidir. Sorunların çözümü, sorunu merkezinde çözülmesi kabul edilir bir ilke olduğu göre çözüm, sorunun kaynağı Adalar Belediyesinden Adaları korumak olarak görülüyor.

O zaman ne yapıyoruz?

Adaları, Adalar Belediyesi’nden korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz…

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Balık baştan kokar. cehape’nin üst düzey yöneticileri kokmuş balığın başıdır. Bataklığı kurutmadan sivrisineklerle yapılan mücadele beyhudedir. cehape’yi kurtarıp CHP haline döndürmeden ne adalar kurtulur ne de Türkiye.