Büyükada’da Ekoturizm Yolu Projesi başladı

Büyükada’da Ekoturizm Yolu Projesi başladı
Yayınlama: 23.04.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, Adalar İşletme Şefliği görev alanında olan Ekoturizm Yolu Projesine Büyükada’dan başladı.

Büyükada’da Ekoturizm Yolu Projesi başladı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce gazetecilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikle, ekoturizm’de Türkiye’nin yerinin daha artırılması, salgın döneminde ülkemizin daha sağlıklı ortamlarda tatil yapabilmesi için orman varlıklarının tanıtılması amaçlanıyor

Ekoturizm, çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen, doğal ortamın sürdürülebilirliğini sağlayan ve yerel halkın sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayan turizm türü olarak tanımlanabilir. Doğa yürüyüş parkurları ve bisiklet parkurları ise ekoturizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip.

“Orman Genel Müdürlüğü, sosyal ormancılık vizyonuyla, doğal varlıklarını kamuya açıyor” sloganıyla Büyükada sahilinde başlayan etkinlikte, Adaların doğal güzellikler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı

Doğa yürüyüşü yapılarak, çam kese böcekleri, kuş evleri, arılar ve sülenler hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Büyükada Adakule mevkisinde bulunan Büyükada Yangın Gözetleme Kulesi’ne de çıkan katılımcılar, kulenin bahçesine de ağaç fidanları dikerek, civarda bulunan çöpleri topladılar.

Büyükada için hazırlanan ekoturizm planında; adanın doğal ve kültürel kaynaklarının sürdürülebilirliği esas alınarak hazırlanmış olup, çevreye verilebilecek zararların minimize edilerek en verimli şekilde kullanıcı taleplerinin karşılanabileceği güzergâh seçilerek planlama yapılmış.

Planlama dâhilinde içinde seyir terası, yağmur barınağı, yönlendirme tabelaları, ara mesafe tabelaları bulunmakta. İnsanları gideceği yöne direkt yönlendirmek, yürüdüğü mesafe hakkında bilgilendirmek ve ada ile ilgili bilgilendirmek. Bütün imalatlar ahşap olup yalnızca ahşap dikmelerin ankraj noktalarında 50*50*50 cm ebadında beton bulunmakta. Toplam 54 adet ahşap dikme için ankraj betonu var.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.