Büyükada’da festival skandalı!

Büyükada’da festival skandalı!
Yayınlama: 07.09.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Büyükada’da türlü isimlerle kurulan çadırlardaki derneklerin sağlıksız ortamda yaptığı gıda satışıları ve inşai faaliyetler Büyükadalıları canında bezdirdi!

Büyükada’da 15 gündür birinin gidip birinin geldiği çadırlardaki bir takım isimler altında yapılan gıda maddeleri satışları başta Büyükadalıları olmak üzere tüm Adalıları rahatsız etmeye başladı.

Ankaralı Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün her ne kadar “benle alakası yok” dese de Ankaralı Erdem Gül’ün izni ile kurulan bu çadırlarda hiç de hijyen olmayan koşullarda satışlar yaparak Adalılarla sağlıksız maddeler satılmakta. Çadırlarda su olmaması, satışlarda yazar kasa kullanılmaması, fiş verilmemesi, gece olunca çadırlarda görülen boş alkol kutuları, alkol alanların alkol alırken burada ne yaptıkları! Adalıları canında bezdirdi.

Önce boş alkol şişeleri olan çadırlarda kurulan amacı sözde uyuşturucu ve alkolle mücadele olan “Akudder Alkol ve Uyuşturucudan Kurtuluş Derneği” adlı tabela derneğinin yaptığı faaliyetlerden sonra da şimdi de kazancı sözde sokak hayvanlarına harcanacak olan “Adalar Pati Festivali” adı altında kurulan çadırlarda aynı filim devam etmekte.

Bunlar yetmezmiş gibi birde İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenecek olan 16. İstanbul Bienali  inşai faaliyetleri eklenince iş çığırından çıktı. Görüntü kirliliğini bir kenara bırakırsak konser adı altında sahnede bir takım şahısların yaptığı ses kirliği ise cabası.

Ankaralı Belediye Başkanı Erdem Gül, sizin izninizle kurulduğu bilinen bu festival dediğiniz etkinliklerde toplanan paralar amacı doğrultusunda harcanıyorsa Büyükadalılar eminiz ki bu sıkıntılara göğüs gerecektir. Ancak hiç öyle olduğunu sanmıyoruz. Böyle düşünmemizin sebebi gazetemize gelen ihbarlar ve DSP İlçe Başkanı Murat Pekin’in söyledikleri. (DSP İlçe Başkanı Murat Pekin’in söylediklerini aşağıda ilgili haber bölümündeki linki tıklayarak okuyabilirsiz) Bu iddiaların önüne geçmek sizin elinizde. Dernek adı altında toplana paraların ilgili yerlere verildiğine dair makbuzları kamuoyuna açıklarsınız olur biter. Bunu yapmadığınız takdirde burada dönen şaibelere direk olarak ilginiz olduğunu kabul edeceksiniz.

Büyükada’daki kötü görüntülere kimin dur diyeceği ise merak konusu!

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.