Büyükada’da gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı

Büyükada’da gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı
Yayınlama: 18.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Büyükada’da gözaltına alınan 2’si yabancı uyruklu 10 şüpheliden 6’sı, “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Büyükada'da gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı

Tutuklanan isimler, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in yanında, İsveç vatandaşı eğitmen Ali Gharavi, Yurttaşlık Derneği’nden (eski adıyla Helsinki Yurttaşlar Derneği) Özlem Dalkıran, Alman vatandaşı danışman Peter Steudtner, ve İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Veli Acu ile Günal Kurşun.

Yurttaşlık Derneği’nden Nalan Erkem, HAK İnisiyatifi’nden Şeyhmus Özbekli, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan ve Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABD’den Büyükada’da basılan örgüt üyelerine destek

ABD Büyükelçisi Bass, Büyükada’da toplantı halinde basılan örgüt üyelerinin hakim karşısına çıkarıldığı anlarda özgürlük çağrısı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin toplantı yaptıkları Büyükada’daki otele polis operasyonu düzenlenmişti.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.