Büyükada’da İBB filmi! Yakında sinemalarda!

Büyükada’da İBB filmi! Yakında sinemalarda!
Yayınlama: 15.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün sabah saatlerinde Büyükada’da 100 zabıta memuruyla çıkarma yaptı.

Büyükada’da İBB filmi! Yakında sinemalarda!

Okurlarımızın aklına hemen “İBB çalışıyor” düşüncesi gelebilir. İlk önce bizim de öyle geldi. Ama işin aslı öğle değil çünkü bugün Büyükada’da sonu fiyasko ile biten bir gösteri filmi vardı. Adrese teslim yıkım.

100 kişilik ekip Büyükada’ya geldiğinde düşündük, şimdi bu aslan parçaları adada Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in ne kadar illegal yolla verdiği kaçak plajları, kış bahçelerini, kamu alanını gasp edip kendi parsellerine katılan yerleri, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kamu alanının üstüne konup yaptığı kaçak kış bahçesini, (üstelik burası için yıkım emri var) yıkacaklarını düşünüp İBB bu sefer hakikaten çalışıyor dedik ama işin bir filmden öteye geçmediği, yıkımların siyasi olarak rakip işletmelerin yerlerinin yıkımına yönelik olduğunu görünce yapılan operasyonun tribünlere oynamaktan öteye geçmediğini gördük.

100 zabıta adaya geliyor. Yaptıkları sadece bir hamburgercinin önünü yıkmak birde Gülistan caddesindeki bir işletmenin tapulu yerinin önündeki sandalyeleri dağıtıp işyeri sahibinin tartışma yüzünden yere düşen oğlunu yerde darp etmek. Bu sırada bıçaklar falan çekilmiş gelen bilgi bu yönde.

Üstelik dağıttıkları yer adamın tapulu yeri. 30 yıl Adalar Belediyesi’nde memurluk yapmış birisine sırf siyasi düşüncesinden dolayı hedef gösterip işletmesini halkın gözü önünde dağıtmaya çalışmanın hiçbir ahlaki veya kamu yararına dair açıklaması yok.

Ada halkının gözüne sokarcasına kendi işletmesini alabildiğince hoyratça gösteren, istediğine bu izni verip istediğinin işletmesine gasp ettiren bu adama IBB’de dur diyemiyor. Buradan IBB Belediye Başkanına, Genel Sekreterine ve korkusuz Zabıta Daire Başkanına sesleniyoruz.

İstanbul genelinde siyasi çıkarını ve makamını kişisel rant uğruna kullanan ikinci bir isim var mı?

Bir belediye başkan yardımcısı karşısında bu kadar aciz misiniz?

Eğer işiniz kamunun çıkarlarını korumak ve huzur sağlamaksa işinizi yapmadığınız için vicdanınız rahat mı?

Yıkılan yerlere baktığımızda CHP’ye siyasi olarak rakip partilere üye olan kişiler. Yani CHP’liysen kaçaklarına dokunan yok başka partiliysen 100 zabıta gelir işyerini yıkar.  Bir de sopa atar! Yıkılan yerlerde izinsiz, kaçak bir şeyler varsa tamam yaptığın doğru ama buralara uyguladığın işlemleri diğerlerine de uygulamam lazım.

Recep Koç caddesinde 20’ye yakın kaçak kış bahçesi var.

Neden yıkmadın?

İBB Murat Ongun imzalı kendi yazısında ne diyor

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Ongun imzalı 03.12.2021 tarihli Adalar Belediyesine gönderdiği yazısında, UKOME kararları ve yönergeler gereği yayalaştırılmış alanlarda verilen izinlerin sonlandırılması, kış bahçelerinin işgalleri kaldırılarak bundan sonraki süreçte tekrar izin verilmemesi hususlarında gereği istenmektedir.”

Sen ne yapıyorsun?

20’ye yakın kış bahçesinden dururken gelip hamburgerciyi yıkıyorsun. Adrese teslim yıkım. Bunu yaparken de 100 zabıtayla geliyorsun. Bu insanlar yiyecek, içecek buraya gelirken kamu araçlarını kullanacak bu kamu zararı değil de ne?

Hamburgercinin önünü yıktın tamam izinsiz yapılan bir yer, peki iki dükkan ötede şahıslar yeri kapatıp kış bahçesi yapmış onu neden yıkmıyorsun?

Onuda geçtik yıktığın yerin üç dükkan ötesinde Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kaçak kış bahçesini var neden yıkmıyorsun?

Çünkü, çünkü, çünkü…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Yusuf ziya varan dedi ki:

    Sabah yürüyüşten gelirken yıkım yapılan yerdeydim.bir Anadolu kasabasını andıran yapılardan ve iskallerden caddenin temizlenecegini düşünmüştüm. Öğleden sonra çarşıya indiğimde sadece bir yerin yıkıldığını gördüm.sasirdim.eger burası için bu kadar zabıta ve ekip geldiyse ne gereği vardı.cunku adalar belediyesinin ilgili ve yetkilileri oradan her gün en az 4 kere geciyorlardir.20 gündür buradaki çalışma devam ediyordu görebilirlerdi.mademki böyle bir iş için buraya kendiniz o zaman her yeri temizliyebilirlerdi.bu neden yapılmadı.burada zarar gören ne yazıkki chp oliyor

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Geliyooor gelmekte olan ceehaapee!!!