Büyükada’da İSKİ kazısında tarihi eser kalıntıları bulundu

Büyükada’da İSKİ kazısında tarihi eser kalıntıları bulundu
Yayınlama: 11.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Büyükada’da bugün İSKİ’nin boru hattı kazısı sırasında eski dönemlere ait tarihi eser kalıntıları bulundu.

Büyükada'da İSKİ kazısında tarihi eser kalıntıları bulundu

Büyükada’da bugün İSKİ kazıları sırasında tarihi eser kalıntıları bulundu. DSP Adalar İlçe Başkanı Nail Murat Pekin’in duyarlılığı sayesinde Pekin tarafından İstanbul Arkeleoloji ve Müzeler Müdürlüğüne telefon ve eposta ile bilgi verildi.

İstanbul Arkeoloji ve Müzeler Müdürlüğü ise konuyu Adalar Kaymakamlığını aktardı. Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’ın devreye girmesiyle emniyet güçlerini kazı alanına gönderildi. Hızlı bir şekilde kazı alanına gelen Adalar İlçe Emniyetine bağlı ekipler çalışmaları durdurarak güvenlik şeridi çekti. İstanbul Arkeoloji ve Müzeler Müdürlüğü yarın kazı alanına bir ekip göndereceği belirtildi.

Murat Pekin’den aldığımız bilgilere göre kazı alanı, her yerin tapulu alan olmasına rağmen tapuda sarı alan, kayıtsız alan yani tapuya kayıtlı olmayan bir alan olarak görünüyor.

Kafalara şu soru geliyor.

Acaba adanın gerçek meydanı burası mıydı?

Buranın altında daha neler var?

Pekin’den edindiğimiz bilgiye göre, bu kalıntıların üstü zamanında ince putrel demirlerle kapatılıp meydan haline getirilmiş. İstanbul Arkeoloji ve Müzeler Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırmalar sonunca daha detaylı bilgilere ulaşılacak…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.