Büyükada’da kaldırımdaki ağaçların köküne beton döktüler!

Büyükada’da kaldırımdaki ağaçların köküne beton döktüler!
Yayınlama: 22.03.2023
Düzenleme: 22.03.2023 16:31
A+
A-

Büyükada’da kaldırım düzenlemesinde ağaçların, fidanların dibine beton dökülmesi, görenlerin tepkisini topluyor.

Adalar Belediyesi ve İBB tarafından dolgu alanına kaçak olarak yapılan müzeye giden yol üzerinde kaldırım çalışması yürütülüyor. Yapılan çalışmalarda kaldırım içerisindeki ağaçların, fidelerin dibine beton dökülüyor. Gördükleri manzara karşısından hayrete düşen kimi vatandaşlar, “Şu yapılan iş mi’ Bu ağaçlar kurusun diye mi dibine beton atıldı’” sorusunu soruyor. Kimi vatandaşlar kaldırımda yapılan çalışmayı görünce gözlerine inanamadıklarını ifade ediyorlar.

Öte yandan yapılan kaldırım çalışmasında ise yol daraltılken karşısındaki ormanlık alanda bulunan Adalar Belediyesi’ne ait moloz ve çöp dökülen alan daha fazla çöp, inşaat atığı ve çöp dökülmek için genişletiliyor!

AĞAÇLAR KURUYABİLİR!

Uzun yıllar yol üzerinde duran, bölgeye hem yeşillik katan hem de oksijen deposu olarak bilinen ağaçların dibine dökülen betonun ağaçlara zarar vereceği belirtiliyor.

Geçmiş dönemlerde de zaman zaman uygulanan ve ağaçların kurumasına neden olan kaldırım çalışmaları yeni dönemde de devam ediyor. Belediye tarafında bu hafta başlanan kaçak müzeye giden yolun kaldırım yenileme çalışmalarında, kaldırımdaki ağaçlar dikkate alınmadan beton dökülüyor. Ağaçların köklerinin nefes alması ve yağan yağmurların köklere ulaşması için açık bırakılması gereken ağaç köklerinin betonla kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yapılan uygulamayı eleştiren vatandaşlar, betonla birlikte ağaç köklerine yağmur sularının ulaşamayacağını dile getirerek, cadde kaldırımında bulunan birçok ağacın kuruma tehlikesi yaşayacağını belirttiler.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına sorumlular hakkında Ağaçlar ve doğaya yönelik bir eylem olması nedeniyle suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

Büyükada'da kaldırımdaki ağaçların köküne beton döktüler! Büyükada'da kaldırımdaki ağaçların köküne beton döktüler!

Büyükada'da kaldırımdaki ağaçların köküne beton döktüler!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülâyim MUTEDİL dedi ki:

    TEK KELİMEYLE, KOCA BİR =YUH=