Büyükada’da mezarlık kaosu! Büyükadalılar sakın ölmeyin!

Büyükada’da mezarlık kaosu! Büyükadalılar sakın ölmeyin!
Yayınlama: 21.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Mezarlıkta defin yeri biten Büyükada Müslüman Mezarlığı için Adalar Belediyesi ve İBB hiçbir işlem yapmıyor. İBB’nin büyük umutlarla açtığı Büyükada’daki ek hizmet binasının ise niye açıldığı bilinmiyor.

Büyükada Müslüman Mezarlığında artık yeni bir defin yapılabilecek parsel kalmadı. Peki mezarlıklar dolduğuna göre Büyükadalılar cenazelerini nereye defnedecek? Cevap Burgazada veya anakara… Ancak hiçbir Büyükadalı cenazesini yaşadığı yer dışına götürüp defnetmek istemiyor. Bizler diğer mahallerimize yürüyüp gidemiyoruz. Etrafımız denizlerle çevrili…

Büyükadalılar ise duruma isyan etti. Ölülerimize saygı gösterilmiyor diyen vatandaşlar, “Büyükada’da yaşayan bir kişinin cenazesi Burgazada ya da ana karadaki mezarlıklara taşınmak isteniliyor. Yetkililer ise sorun karşısında vurdumduymazlığı oynuyorlar. Bir birahaneciyi başkan yardımcısı yapmışlar adamın işle alakası yok. Ancak kim kaçak inşaat yapıyor nerede akçeli işler onların peşinde. Belediye Başkanı ise artık bizim gözümüzde bir düşkün. Ek Hizmet binası açtılar, bu bina ve içindekiler ne iş yapar merak ediyoruz. İlçeler arasında en ufak bir ilçeyi yönetemeyen siyasetçilerin ülkeyi nasıl yöneteceğini merak ediyoruz.” açıklamasında bulundular.

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR

İnsanlar karşılaştıkları zor günde defin yerinin kalmadığı matematiğine giremez. Onlara kendi acıları yetiyor üstüne ‘’cenazenize yer kalmadı’’ demek insanlık muhakemesini yıkar geçer. Yetkililerin görevi ölüp gideni; dini zaruretlerini ve saygısını göstererek kaldırmak. En acı günlerinde, geride kalanları hayatlarını kolaylaştırmak.

Büyükada’nın Tepeköy mevkinde iki adet Müslüman mezarlığı bulunuyor. Ancak yoğun defin işlemleri nedeniyle iki mezarlıkta da tek bir cenazelik bile yer kalmadı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm başvurulara rağmen yaklaşık bir yıldır Büyükada’da yeni bir mezarlık alanı tahsisini gerçekleştiremedi. Adalar Belediyesi de yaşanılan sorun karşısında vurdum duymaz davrandı. İBB ise sorunun çözümünü cenazelerin Büyükada’dan Burgazada başta olmak üzere ana karada bulunan başka mezarlıklara taşımakla buldu.

Kınalıada’da da sorun var!

Kınalıada Müslüman mezarlığı dolduğu için üst tarafındaki orman arazisi mezarlık alanı olarak hizmete açıldı. Ancak yeni mezarlığın zemininin kayalık olması defin işlemlerinde vatandaşlara zorluk yaratıyor.Bu işin uzmanları ise Kınalıada’daki sorunun düzelmesi için mezarlığın etrafının duvarla çevrilip, mezarlık yüzeyinin tevsiye edilerek üzeri toprakla örtülmesi gerektiğin belirttiler. Kınalıadalılar ise Burgazadası’ndaki mezarlığı kastederek “Bizim Burgazlılardan ne eksiğimiz var. Ölülerimizi gömmek için hilti mi getirmemiz lazım?” diye eleştiri getirdiler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.