Büyükada’daki BELTUR hakkında ŞOK gelişme!

Büyükada’daki BELTUR hakkında ŞOK gelişme!
Yayınlama: 05.02.2024
Düzenleme: 05.02.2024 12:18
A+
A-

Kınalıada sakinlerinden duyarlı hemşehrimiz Ozan Narman, Büyükada BELTUR’daki kaçak inşai çalışmalar iddiaları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayet üzerine sürdürülen soruşturmada BELTUR yetkilileri E.B ve O.C.A hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 09/05/2024 günü Adalar Adliye Sarayı’nda gerçekleşecek.


Büyükada’da eskiden dinlenme tesisi olarak kullanılan alanda kaçak inşaat yapıldığı iddia edilmişti. Adalar Belediyesi tarafından “basit onarım” tabelası asılan ve izinsiz inşaat yapıldığı öne sürülen alan dron ile görüntülenmişti.


Büyükada’da önceden dinlenme tesisi olarak kullanılan, daha sonra BELTUR tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiralanan yerde izinsiz inşaat yapıldığı iddia edilmiş, BELTUR’un işlettiği restoranın komple yıkıldığı, yeniden inşaata başlandığı, ‘basit onarım ve tadilat’ tabelası asılan alanda izinsiz bir şekilde inşaat yapıldığı öne sürülmüştü


İnşaat yapılan alan dron ile havadan görüntülenip, ‘Basit onarım ve tadilat’ tabelasının asıldığı inşaat alanında, ekiplerin iş makineleriyle çalışmalarına devam ettiği, kolonların atıldığı ve katların çıkıldığı görülmüştü.

“Her taraf kaçak inşaat doldu”

Ozan Narman “Tadilat ruhsatıyla kocaman inşaat yapıyorlar. Adanın geneli bu durumda, deprem dinlemiyorlar, insanların can güvenliğini dinlemiyorlar. Her taraf kaçak inşaat doldu. Biz bu kaçak inşaatlardan çok korkuyoruz. Gelsinler Adalar Belediyesi’ne artık bir baksınlar. O alana düğün salonu yapılacak. Mimoza ağaçları vardı orada, onlar da kaybolmuş. Çevre tahribatı da yapıyorlar. İmamoğlu geldi bugün ancak basını içeri almadılar” dedi.

Büyükada’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatta incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi almıştı.

NE OLMUŞTU
Mülkiyeti Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve geçtiğimiz sene İBB tarafından 20 yıllığına kiralanan Büyükada’daki “Beltur Orman Kampı”nda inşaat çalışmaları “çatı aktarma” ve “tadilat” gibi işler için verilen basit onarım adı altında verilen ruhsatla yapıldığı ortaya çıkmış, eskiden restoran olarak kullanın yapıyı komple yıkan İBB yönetimin, mevcut alana devasa beton kolonlarının dikildiği görülmüş, beton mikser araçların girmesinin yasak olduğu Büyükada sokaklarında cirit atan beton mikserlerinin görüntülenmiş ve tüm bu usulsüz inşaat faaliyetlerinin, Erdem Gül yönetimindeki, yardımcısı Engin Çelik’e bağlı Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün verdiği 17 Mart 2022 tarihli “Basit Tadilat Ruhsatı” tabelası altında yürütüldüğü belirtilmişti. İnşaatı, Yassıada’da tepki çeken inşaatları yapan MESA şirketinin yaptığı ortaya çıkmıştı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.