Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü?

Yayınlama: 10.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik önderliğinde imardaki müsilaj kirliliği, kaçak çatı katları, kaçak bodrum katları, anlayacağınız imar içinde kaçak ne varsa imara aykırı ne kadar pislik iş, yolsuzluk avanta varsa, imarın lağımı ve imar müsilajı da budur.

Adalar’da her müsilajlı akçeli işlerin altından çıkan Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar Belediyesinin meşhur İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz ve avanesi artık Adalıların sokaklarına çöreklenmeye başladı.

Teşbihte hata olmaz diyoruz ve İddia ediyoruz ki Adalar’da, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve bu şahsa bağlı belediyenin İmar Müdürlüğü’nde derin deşarj patlaması olmuştur. İş artık çığırından çıkmış Adaların her yerini imar pisliklerinin lağımı basmıştır. Adaları da mantar gibi tam kat çatılar kapatılmakta, bodrum katları yaratılmakta, milyon dolar edecek çatı katları ortaya çıkmakta, her türlü imar yolsuzluğu baş göstermekte, Adalıların yolları zengin insanlara peşkeş çekilmekte. Bu kanunsuzlukların ne karşılığında olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım!

Söyleyecek tek lafımız, hiç kimse kanunlardan üstün değildir ve ayrıcalığı da olamaz ama maalesef Adalar’da bu böyle olmuyor. Olmadığını da üzülerek şahit oluyoruz. Peki nedir bu ayrıcalık, nedir bu zenginlerin sosyal konumlarına, mallarına, şatafatlarına, gösterişlerine, paralarına düşkünlük, nedir bu zenginliğe karşı göz payı şeklinde gelişen kanunları uygulayıcılarının acizliği. Rüşvet mi? Güç mü?

Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağına kimler çöktü?

İşte tüm bu sorularımıza cevap ararken karşımıza Büyükada’daki Fişekhane Çıkmazı sokakta Adalar Belediyesinin yaptığı fırıldaklıklar geldi. Büyükada fişekhane Sokak No 2 önünde Fişekhane Çıkmazı sokağı olması gerekirken Adalar Belediyesi’ndeki bu illegal oluşum sokağı belli kişilere peşkeş çekmiş.

Büyükada sakini Dr. Cengiz SEPKİN İçişler Bakanlığına yazdığı dilekçesinde, “İstanbul Adalar Belediyesi sınırları içerisinde İstanbul İSKİ haritalarında da yer alan Büyükada Fişhane sokak No:2 apartman önünde Fişekhane Çıkmazı var. Bu sokak Fişekhane Sokak No: 2 Apartmanı üyeleri tarafından kapatılmıştır. 2017 senesinden beri defalarca Adalar Belediyesine başvuru yaptım. Şuan Belediye Başkan yardımcısı o zamanki makamından dolayı konuya detaylarıyla hakimdir. İşlem yapılmamaktadır. Şuan Belediye Meclisinde DSP adına görev almış Avukat Muzaffer Yıldırım bu apartmanı bu konuda dava açtığımda karşı taraf avukatı olarak görev almıştır. Bu apartmanda 5 ve 6 numaralı daireler kaçak çatı katı çıkmıştır. 1 ve 2 numaralı daireler %50 büyüyerek dairelerine çıkma yapmışlardır. Bu binayı ve daireleri dava açarak kazandım. Bu dediklerimi mahkemede onayladı. Adalar Belediyesi halka ait Fişekhane Çıkmazını bilerek ve isteyerek halka açmamaktadır. Fişekhane Çıkmazını halka verin” dedi.

Sepkin ayrıca “devletin malı, halkın malı olan sokağın kamuya devri için verdiğim mücadelede evimden atılmak için türlü saldırılara maruz kalıyorum. Çanak antenim çatıdan devamlı kablosu kesiliyor. Klimam devamlı suretle toz, kirlilik arızası veriyor oysa devamlı klimamın makinası temizleniyor. Kasıtlı olarak makinaya toz pislik atılıyor. Devamlı gürültü çıkartılıyor. Dün Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına tekrar suç duyurusunda bulundum. Kaymakamlıkta bir çok dilekçem var. Bu olumsuzluklar beni mücadelemden asla vazgeçirmeyecek dedi”

Şükrü ABANOZ

Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü
Büyükada’daki ‘Fişekhane Çıkmazı’ sokağının üstüne kimler çöktü

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    Ne var kardeşim ufacık bir sokak kapatıldıysa,açılmasını istiyorsan ne yapacağım belli.Pamuk eller cebe girecek başka türlü olmaz.Yoksa Adalar Belediyesi için sokağın yada sokak isminin önemi yok adamlar II. Murat’ın oğlu osmanlı şehzadesi Yahşi Bey’in adını 3 dakikalık meclis toplantısında değiştirdiler.