Büyükada’daki Koca Yusuf Stadının yenileme çalışmalarına başlandı

Büyükada’daki Koca Yusuf Stadının yenileme çalışmalarına başlandı
Yayınlama: 01.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Büyükada’daki mülkiyeti Orman Bakanlığı’ndan Çevre ve Spor Bakanlığına devredilen, yapılan protokol ile sahanın ihsası için İBB’ye verilen Koca Yusuf Stadının yenileme çalışmalarına bugün yapılan devir teslim töreni ile başlandı.

Büyükada’daki Koca Yusuf Stadının yenileme çalışmalarına başlandı

 

 

Büyükada’daki  Koca Yusuf Stadının devir teslim töreninde Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş stat hakkında bilgi vererek sorulan sorulara cevap verdi. Durmuş çalışmalarda hiç bir ağacı kesilmeyeceğini, ufak tefek sorunlar olmasına rağmen stadın federe edileceğinin altını çizdi. Atıl durumda duran yerin adalılara kazandırılacağı için mutlu olduklarının altını çizen durmuş, kapalı salon için çalışmaların devam ettiğini, sorunlu Heybeliada Çam Limanı Futbol Sahasını adalılara kazandırdıklarını diğer Adalar’da da spor sahalarının ihya çalışmalarına devam edileceğini belirtti.

1980 yılında rahmetli şube müdürü Albay Orhan Yalvaç tarafından yoktan var edilen, 1984 yılında Belediye Başkanı rahmetli Recep Koç tarafından çimlendirilen  Büyükada’daki Koca Yusuf Stadına Koca Yusuf adı verilmiş ve  yağlı güreş müsabakaları ile açılışı yapılmıştı… Futbol sahası daha sonraki yıllarda sahipsizlikten kaynaklanan ilgisizlikten, bakımsızlıktan büyükbaş hayvanların otlak yeri haline gelmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.